Se här, en perfekt rätt när det ska gå fort! En värmande, krämig gryta med kikärtor, grönsaker, krossade tomater och kokosmjölk som kryddats med en smakrik kryddblandning från mellanöstern. Servera med varm couscous blandad med färska tomater och persilja, och njut av en middag du upplever med alla sinnen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Saha-Ras
1
Tomat
1
Krossade tomater, vitlök & lök
1
Kikärtor
100
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
2
Vitlöksklyfta
4
Grönsaksbuljong
20
Mandlar
(Innehåller Nötter)
½
Tomatpuré
1
Chiliflakes
1
Rödlök
1
Morot
1
Bladpersilja
100
Kokosmjölk
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
¼
Salt (steg 4)
2.5
Vatten (steg 1)
½
Vatten (steg 4)
Koka upp vatten* [2.5 dl | 5 dl] och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull. Rör i couscous och en skvätt olivolja*. Ta av kastrullen från värmen och låt stå under lock i 5 min, eller tills allt vatten har absorberats. Fluffa upp couscousen med en gaffel.
Skiva rödlök tunt. Riv oskalad morot. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj kikärtor. Skölj spenat.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs lök och morots i 3-4 min tills de börjar bli mjuka. Tillsätt kikärtor, vitlök, tomatpuré [1/2 burk, 2P] och Saha-ras, rör om och fräs i ytterligare 1 min.
Rör ner krossade tomater [1/2 paket, 2P], kokosmjölk [1/2 paket, 2P], vatten* [1/2 dl | 1 dl], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa chili flakes i stekpannan. Sjud i 4-5 min tills grytan tjocknat något. Rör ner spenat och smaksätt med salt* och peppar*. TIPS: Tillsätt chili flakes efter smak.
Grovhacka mandlar, persilja och tomat. När couscousen är klar, blanda ner tomat och hälften av persiljan.
Fördela tomatcouscous och krämiga marockanska kikärtor mellan era tallrikar. Garnera med mandlar och resterande persilja.