Krämiga marockanska kikärtor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämiga marockanska kikärtor

Krämiga marockanska kikärtor

med tomatcouscous

Se här, en perfekt rätt när det ska gå fort! En värmande, krämig gryta med kikärtor, grönsaker, krossade tomater och kokosmjölk som kryddats med en smakrik kryddblandning från mellanöstern. Servera med varm couscous blandad med färska tomater och persilja, och njut av en middag du upplever med alla sinnen.

Taggar:
Lågkalori
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Saha-Ras

1

Tomat

1

Krossade tomater, vitlök & lök

1

Kikärtor

100

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

2

Vitlöksklyfta

4

Grönsaksbuljong

20

Mandlar

(Innehåller Nötter)

½

Tomatpuré

1

Chiliflakes

1

Rödlök

1

Morot

1

Bladpersilja

100

Kokosmjölk

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 4)

2.5

Vatten (steg 1)

½

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)643 kcal
Energi (kJ)2691 kJ
Fett19.58 g
varav mättat9.2 g
Kolhydrater80.31 g
varav socker24.3 g
Protein23.9 g
Salt4.7 g

Instruktioner

Koka couscous
1

Koka upp vatten* [2.5 dl | 5 dl] och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull. Rör i couscous och en skvätt olivolja*. Ta av kastrullen från värmen och låt stå under lock i 5 min, eller tills allt vatten har absorberats. Fluffa upp couscousen med en gaffel.

Förbered grönsaker
2

Skiva rödlök tunt. Riv oskalad morot. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj kikärtor. Skölj spenat.

Fräs grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs lök och morots i 3-4 min tills de börjar bli mjuka. Tillsätt kikärtor, vitlök, tomatpuré [1/2 burk, 2P] och Saha-ras, rör om och fräs i ytterligare 1 min.

Sjud gryta
4

Rör ner krossade tomater [1/2 paket, 2P], kokosmjölk [1/2 paket, 2P], vatten* [1/2 dl | 1 dl], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa chili flakes i stekpannan. Sjud i 4-5 min tills grytan tjocknat något. Rör ner spenat och smaksätt med salt* och peppar*. TIPS: Tillsätt chili flakes efter smak.

Blanda tomatcouscous
5

Grovhacka mandlar, persilja och tomat. När couscousen är klar, blanda ner tomat och hälften av persiljan.

Servera
6

Fördela tomatcouscous och krämiga marockanska kikärtor mellan era tallrikar. Garnera med mandlar och resterande persilja.