Se här, en perfekt rätt när det ska gå fort! En värmande, krämig gryta med kikärtor, grönsaker, krossade tomater och kokosmjölk som kryddats med en smakrik kryddblandning från mellanöstern. Servera med varm couscous blandad med spenat och persilja, och njut av en middag du upplever med alla sinnen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Grönsaksbuljong
2
Vitlöksklyfta
100
Kokosmjölk
1
Bladpersilja
20
Mandlar
(Innehåller Nötter)
4
Saha-Ras
1
Krossade tomater, vitlök & lök
100
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Kikärtor
1
Rödlök
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1
Morot
½
Tomatpuré
1
Chiliflakes
2.5
Vatten (steg 1)
½
Vatten (steg 4)
Koka upp vatten* [2 1/2 dl | 5 dl] och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull. Rör i couscous och en skvätt olivolja*. Ta av kastrullen från värmen och låt stå under lock i 5 min, eller tills allt vatten har absorberats. Fluffa upp couscousen med en gaffel.
Skiva rödlök tunt. Riv oskalad morot. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj kikärtor.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs rödlök och morot i 3-4 min tills de börjar bli mjuka. Tillsätt kikärtor, vitlök, tomatpuré [1/2 burk, 2P] och Saha-ras, rör om och fräs i ytterligare 1 min.
Rör ner krossade tomater, kokosmjölk [1/2 paket, 2P], vatten* [1/2 dl | 1 dl], salt* och en nypa chili flakes i stekpannan. Sjud i 4-5 min tills grytan tjocknat något. Smaka av med salt* och peppar*. TIPS: Tillsätt chili flakes efter smak.
Grovhacka mandlar och persilja. Skölj och grovhacka spenat. När couscousen är klar, blanda ner spenat och hälften av persiljan.
Fördela spenatcouscous och krämiga marockanska kikärtor mellan era tallrikar. Garnera med mandlar och resterande persilja.