topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig baconsandwich

Krispig baconsandwich

med balsamicostekt svamp och grönsallad

Här har du ett recept som är perfekt om du vill förbereda maten i god tid. Vi kombinerar smaker som alla älskar – bröd med persiljesmak, knaprig bacon, krispig sallad, stekta champinjoner och syrligt äpple.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Barnvänlig
Allergener:
Sulfiter
Gluten
Vete
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

125 g

Bacon, skivor

200 g

Champinjoner

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Bladpersilja

2 st

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

1 st

Äpple

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

60 g

Salladsmix

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3943 kJ
Energi (kcal)942 kcal
Fett59.2 g
varav mättat13.8 g
Kolhydrater79.7 g
varav socker17.6 g
Protein23.3 g
Salt4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Stek bacon i ugnen
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Placera bacon på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen i 13–15 min, tills gyllene och krispig.  

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär svamp i tunna skivor.

Skär lök i tunna skivor.

Skölj salladsmix.

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök i 1–2 min, eller tills mjuk.

Tillsätt svamp och stek i 3–5 min. 

Tillsätt balsamvinäger och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Stek i ytterligare 3–5 min, tills karamelliserat.

Gör persiljeolja
4

Under tiden, finhacka persilja.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda vitlök, persilja, olivolja [2 msk | 4 msk] och en nypa salt i en liten skål.

Förbered bröd
5

Dela bröd på både längden och bredden, placera på en bakplåt med bakplåtspapper och bre på persiljeolja.

Värm bröd i ugnen i 6–8 min, eller tills krispigt.

Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Servera
6

Bre majonnäs på bottenskivan av brödet.

Toppa med svamp, lök, bacon, salladsmix och äpple.