Här har du ett recept som är perfekt om du vill förbereda maten i god tid. Vi kombinerar smaker som alla älskar – bröd med persiljesmak, knaprig bacon, krispig sallad, stekta champinjoner och syrligt äpple.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
125 g
Bacon, skivor
200 g
Champinjoner
1 st
Lök
2 st
Vitlöksklyfta
1 portionspåse
Bladpersilja
2 st
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
1 st
Äpple
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
60 g
Salladsmix
2 msk
Olivolja (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Placera bacon på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen i 13–15 min, tills gyllene och krispig.
Under tiden, skär svamp i tunna skivor.
Skär lök i tunna skivor.
Skölj salladsmix.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök i 1–2 min, eller tills mjuk.
Tillsätt svamp och stek i 3–5 min.
Tillsätt balsamvinäger och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Stek i ytterligare 3–5 min, tills karamelliserat.
Under tiden, finhacka persilja.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda vitlök, persilja, olivolja [2 msk | 4 msk] och en nypa salt i en liten skål.
Dela bröd på både längden och bredden, placera på en bakplåt med bakplåtspapper och bre på persiljeolja.
Värm bröd i ugnen i 6–8 min, eller tills krispigt.
Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Bre majonnäs på bottenskivan av brödet.
Toppa med svamp, lök, bacon, salladsmix och äpple.