Här du ett recept som är perfekt om du vill förbereda maten i god tid. Här har vi kombinerat smaker som alla älskar. Ljuvligt bröd med persiljesmak. Knaprig bacon, krispig sallad, stekta champinjoner och syrligt äpple.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Vitlöksklyfta
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
200 g
Champinjoner
125 g
Bacon, skivor
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
60 g
Salladsmix
2 st
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
1 st
Lök
1 st
Äpple
1 portionspåse
Bladpersilja
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till grönsaker
2 msk
Olja till vitlöksolja
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Placera bacon på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen i 13–15 min, tills gyllene och krispig.
Under tiden, skär svamp i tunna skivor.
Skär lök i tunna skivor.
Skölj salladsmix.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök i 1–2 min, eller tills mjuk.
Tillsätt svamp och stek i 3–5 min.
Tillsätt balsamvinäger och salt. Stek i ytterligare 3–5 min, tills karamelliserat.
Under tiden, finhacka persilja.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda vitlök, persilja, olivolja och en nypa salt i en liten skål.
Dela bröd på både längden och bredden, placera på en bakplåt med bakplåtspapper och bre på vitlöksolja.
Värm bröd i ugnen i 6–8 min, eller tills krispigt.
Under tiden, skär äpple i tunna skivor.
Bre majonnäs på bottenskivan av brödet.
Toppa med svamp, lök, bacon, salladsmix och äpple.