topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig baconsandwich

Krispig baconsandwich

med balsamicostekt svamp och grönsallad

Här du ett recept som är perfekt om du vill förbereda maten i god tid. Här har vi kombinerat smaker som alla älskar. Ljuvligt bröd med persiljesmak. Knaprig bacon, krispig sallad, stekta champinjoner och syrligt äpple.

Taggar:
Barnvänlig
Mjölkfri
Snabb
Allergener:
Senap
Ägg
Sulfiter
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Vitlöksklyfta

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

200 g

Champinjoner

125 g

Bacon, skivor

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

60 g

Salladsmix

2 st

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

1 st

Lök

1 st

Äpple

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till grönsaker

2 msk

Olja till vitlöksolja

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3943 kJ
Energi (kcal)942 kcal
Fett59.2 g
varav mättat13.8 g
Kolhydrater81.6 g
varav socker22.6 g
Protein23.3 g
Salt4 g

Instruktioner

Stek bacon i ugnen
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Placera bacon på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen i 13–15 min, tills gyllene och krispig.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär svamp i tunna skivor.

Skär lök i tunna skivor.

Skölj salladsmix.

Stek svamp
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök i 1–2 min, eller tills mjuk.

Tillsätt svamp och stek i 3–5 min.

Tillsätt balsamvinäger och salt. Stek i ytterligare 3–5 min, tills karamelliserat.

Gör vitlöksolja
4

Under tiden, finhacka persilja.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda vitlök, persilja, olivolja och en nypa salt i en liten skål.

Förbered bröd
5

Dela bröd på både längden och bredden, placera på en bakplåt med bakplåtspapper och bre på vitlöksolja.

Värm bröd i ugnen i 6–8 min, eller tills krispigt.

Under tiden, skär äpple i tunna skivor.

Servera
6

Bre majonnäs på bottenskivan av brödet.

Toppa med svamp, lök, bacon, salladsmix och äpple.