Krispig pankopanerad fläskkotlett är ett spännande alternativ till den klassiska hamburgaren och äppelslaw med krispig kål är ett perfekt tillbehör. Vi har givetvis inte glömt att svänga ihop hemlagade pommes, här serverade som ”dirty fries” toppade med en krämig ostsås. En lättlagad rätt som hela familjen kommer att älska.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Skivad fläskkotlett
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)
4 g
Panamat
2 st
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
150 g
Strimlad salladsmix
(Kan innehålla Selleri)
1 st
Äpple
100 g
Srirachamajonnäs
(Innehåller Ägg, Senap)
2 g
Rökt paprikapulver
500 g
Potatis
100 g
Mornaysås
(Innehåller Mjölk)
25 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
½ st
Röd chili
1 portionspåse
Gräslök
1 st
Avokado
1 msk
Vatten* (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 st
Ägg (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
2 msk
Vetemjöl (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 4)
3 msk
Mjölk (steg 5)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Skär oskalad potatis i klyftor och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med lite olivolja, salt och peppar.
Tillaga i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
Under tiden, finhacka gräslök.
Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur avokadokött med en sked, skär i tunna skivor och krydda med en nypa salt.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Blanda srirachamajonnäs, rökt paprikapulver [1/2 paket, 2P], vatten [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en stor skål. Blanda i äpple och salladsmix och ställ år sidan.
Ta fram tre djupa tallrikar.
Blanda mjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i den första.
Vispa ägg [1 st | 2 st] i den andra.
Blanda panko och Panamat i den tredje.
Vänd kött i mjöl, ägg och sedan pankomix. Ställ åt sidan på en tallrik.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan. Stek i omgångar om det inte får plats.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, värm mornaysås [1/2 paket, 2P], gouda och mjölk [3 msk | 6 msk] i en medelstor stekpanna på medelvärme.
Sjud under omrörning tills goudan smälter och såsen har en flytande konsistens, 2–4 min. Krydda med salt och peppar. Tillsätt en extra skvätt mjölk om såsen är för tjock.
Sänk till låg värme och håll såsen varm tills servering.
Skär bröd i halvor och placera direkt på ugnsgallret. Värm i ugnen i 2–3 min, eller tills uppvärmda.
Lägg upp potatis på tallrikar och häll över oststås.
Fyll bröd med panerat kött, avokado och äppelslaw.
Garnera burgare och potatis med gräslök och färsk chili.
Servera resterande äppelslaw vid sidan av.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.