Tillhör du dem som tycker det är barnsligt gott med panerad mat kommer denna frasiga panerade blomkål att göra dig lycklig. Ihop med aromatiskt vitlöksris och något så spännande som beroendeframkallande bang bang-sås - en sötstark majobaserad sås kryddad med chili som kickar gott i gommen - har du en asiatisk kulinarisk upplevelse framför dig.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
50
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
2
Vitlöksklyfta
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1
Morot
2
Salladslök
1
Gurka
10
Sesamfrön
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
150
Jasminris
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
275
Blomkål
1
Chiliflakes
25
Ketchup
½
Salt (steg 2)
3
Vatten (steg 2)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär blomkål i små buketter. Blanda aioli, en nypa chili flakes, en nypa salt* och hälften av ketchupen i en stor skål. Tillsätt blomkål och vänd tills den är täckt med dressing. Tillsätt sedan panko och blanda tills blomkålen är täckt. Sprid ut blomkålen och kvarvarande panko på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 25-30 min.
Pressa eller finhacka vitlök. Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skölj och grovhacka spenat. Skär oskalad morot i tunna halvmånar. Skiva salladslök tunt - håll de vita och gröna delarna separat. Skiva gurka tunt.
Blanda sesamfrön, sojasås, majonnäs, en generös nypa chili flakes och resterande ketchup i en skål.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme när det återstår ca 5 min av risets tillagningstid. Woka morot under omrörning i 3-4 min. Tillsätt spenat och den vita salladslöken och woka under omrörning tills spenaten mjuknat, 1-2 min.
Fördela vitlöksris och wokade grönsaker mellan era tallrikar. Toppa med krispig pankoblomkål och gurka. Ringla över bang bang-majo och garnera med den gröna salladslöken.