Här bjuder vi på massor av läckra råvaror som tillagas på nya, spännande sätt. Den krispiga pankopanerade blomkålen rostas till perfektion i ugnen. Samtidigt kokar vi krämigt vitlöksris och wokar morot, spenat och vit salladslök. Vi toppar med asiatisk majonnäs och grön salladslök, och så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
2 st
Vitlöksklyfta
60 g
Spenat
1 st
Morot
2 st
Salladslök
1 st
Gurka
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
150 g
Jasminris
275 g
Blomkål
1 g
Chiliflakes
½ tsk
Salt (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 2)
3 dl
Vatten (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 5)
½ msk
Ketchup (steg 1)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Skär blomkål [1/2 st, 2P] i små buketter.
Blanda aioli, en nypa chiliflakes, en nypa salt och ketchup [1/2 msk | 1 msk], 2P] i en stor skål. Tillsätt blomkål och vänd tills den är täckt med dressing.
Tillsätt sedan panko och blanda tills blomkålen är täckt. Sprid ut blomkålen och kvarvarande panko på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 25-35 min.
Under tiden, pressa eller finhacka vitlök. Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 30 sek.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, skölj och grovhacka spenat.
Skär (oskalad) morot i tunna halvmånar.
Skär salladslök i tunna skivor - skilj de vita och de gröna åt.
Skär gurka i tunna skivor.
Rör ihop asiatisk majonnäs, en nypa chiliflakes och en skvätt vatten till en tunnare konsistens i en skål.
TIPS: Anpassa mängden chiliflakes efter smak.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme när det återstår 5 min av risets tillagningstid.
Stek morot under omrörning i 3-4 min.
Tillsätt spenat och vit salladslök och stek under omrörning tills spenaten har mjuknat, 1-2 min. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.
Lägg upp vitlöksris, stekta grönsaker, pankoblomkål och gurka i skålar.
Ringla över asiatisk majonnäs och garnera med grön salladslök.