Föll ni för den frestande titeln på detta recept? Vi garanterar att ni inte blir besvikna över resultatet. Ikväll lagar vi nämligen en fantastisk rätt med sprödstegt prosciutto och pastan rigatoni, som är känd för att vara en rigtig såstjuv. Den ljuvliga såsen innehåller krämig ricotta, körsbärstomater, lök, tomat, balsamvinäger, spenat och basilika.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Rigatoni
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)
50
Prosciutto
125
Körsbärstomater
1
Rödlök
1
Basilika
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
12
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
½
Tomatpuré
100
Ricotta
(Innehåller Mjölk)
8
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
4
Kycklingbuljong
1
Vitlöksklyfta
½
Olivolja (steg 2)
½
Socker (steg 4)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 11-12 min eller tills 'al dente'.
När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [2 dl | 4 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten. - ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek prosciutto tills krispig, 2-3 min. Lägg över till en tallrik med hushållspapper.
Halvera körsbärstomater.
Halvera och skär rödlök i tunna skivor.
Skölj spenat.
Plocka basilikablad.
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp samma stekpanna på medelvärme och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.
Tillsätt körsbärstomater, lök, balsamvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa salt och peppar. Stek i 3-4 min, tills lök och tomater är mjuka och karamelliserade.
Rör i tomatpuré [1/2 burk, 2P], vitlök och Mamas favorit, och stek i ytterligare 1 min.
Sänk till medelvärme.
Rör i pasta, sparat pastavatten, ricotta, kycklingbuljong, spenat och hälften av basilikan i stekpannan.
Sjud i 1-2 min, tills sås har tjocknat och spenat har mjuknat. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp ricottapasta i skålar och strö över prosciutto.
Garnera med resterande basilika.