Krispig prosciutto och rigatoni
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig prosciutto och rigatoni

Krispig prosciutto och rigatoni

med balsamico-rostade tomater och basilika

Föll ni för den frestande titeln på detta recept? Vi garanterar att ni inte blir besvikna över resultatet. I kväll lagar vi nämligen en fantastisk rätt med krispig prosciutto och rigatoni, som är känd för att vara en riktig såstjuv. Den ljuvliga såsen innehåller krämig matlagningsgrädde, körsbärstomater, lök, tomat, balsamvinäger, spenat och basilika.

Taggar:
Barnvänlig
Snabb
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Ägg
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

125 g

Körsbärstomater

4 g

Kycklingbuljong

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Senap)

8 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

50 g

Prosciutto

1 portionspåse

Basilika

1 burk

Tomatpuré

1 st

Rödlök

60 g

Spenat

Ingår inte i din leverans

2 dl

Sparat pastavatten

½ msk

Olja till stekning

½ tsk

Socker till grönsaker

¼ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3001 kJ
Energi (kcal)717 kcal
Fett32.1 g
varav mättat18.8 g
Kolhydrater82.9 g
varav socker14.6 g
Protein24.1 g
Salt4.5 g

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11–12 min eller tills "al dente".

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten i en kopp och ställ åt sidan.

Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: 1) Vattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek prosciutto
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek prosciutto i 3–4 min, tills krispig. Lägg över till en tallrik med hushållspapper.

Förbered råvaror
3

Under tiden, halvera körsbärstomater.

Halvera och skär rödlök i tunna skivor.

Skölj spenat.

Plocka basilikablad.

Finhacka eller pressa vitlök.

Stek grönsaker
4

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.

Tillsätt körsbärstomater, rödlök, balsamvinäger, socker, salt och en nypa peppar. Stek i 3–4 min, tills rödlök och tomater är mjuka och karamelliserade.

Rör i tomatpuré, vitlök och Mamas Favorit, och stek i ytterligare 1 min.

Koka sås
5

Sänk till medelvärme.

Rör i pasta, sparat pastavatten, matlagningsgrädde, kycklingbuljong, spenat och basilika till stekpannan.

Sjud i 1–2 min, tills sås har tjocknat och spenat har mjuknat. Krydda med salt och en nypa peppar.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen blir för tjock.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar och strö över prosciutto.