Föll ni för den frestande titeln på detta recept? Vi garanterar att ni inte blir besvikna över resultatet. I kväll lagar vi nämligen en fantastisk rätt med krispig prosciutto och rigatoni, som är känd för att vara en riktig såstjuv. Den ljuvliga såsen innehåller krämig matlagningsgrädde, körsbärstomater, lök, tomat, balsamvinäger, spenat och basilika.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
125 g
Körsbärstomater
4 g
Kycklingbuljong
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
1 st
Vitlöksklyfta
1 paket
Rigatoni
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Senap)
8 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
50 g
Prosciutto
1 portionspåse
Basilika
1 burk
Tomatpuré
1 st
Rödlök
60 g
Spenat
2 dl
Sparat pastavatten
½ msk
Olja till stekning
½ tsk
Socker till grönsaker
¼ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till sås
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 11–12 min eller tills "al dente".
När pastan är färdig, skopa upp pastavatten i en kopp och ställ åt sidan.
Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Vattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek prosciutto i 3–4 min, tills krispig. Lägg över till en tallrik med hushållspapper.
Under tiden, halvera körsbärstomater.
Halvera och skär rödlök i tunna skivor.
Skölj spenat.
Plocka basilikablad.
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.
Tillsätt körsbärstomater, rödlök, balsamvinäger, socker, salt och en nypa peppar. Stek i 3–4 min, tills rödlök och tomater är mjuka och karamelliserade.
Rör i tomatpuré, vitlök och Mamas Favorit, och stek i ytterligare 1 min.
Sänk till medelvärme.
Rör i pasta, sparat pastavatten, matlagningsgrädde, kycklingbuljong, spenat och basilika till stekpannan.
Sjud i 1–2 min, tills sås har tjocknat och spenat har mjuknat. Krydda med salt och en nypa peppar.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen blir för tjock.
Lägg upp pasta i skålar och strö över prosciutto.