Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Panino, eller panini som de också kallas, är en ytterst populär italiensk sandwich. Vår underbara variant innehåller krämig pestodressing, krispig prosciutto, hyvlad ost och färsk tomat och rucola. För att vara säkra på att ingen går hungrig från bordet serverar vi våra panino med kokt potatis.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500
Potatis
50
Prosciutto
2
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
1
Tomat
40
Rucola
20
Italiensk hårdost, hyvlad
(Innehåller Mjölk)
12
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
50
Krämig pestodressing
1
Smör (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
1
Olivolja (steg 4)
¼
Socker (steg 4)
Sätt ugnen på 200°/180°C varmluft. Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Tärna potatis i 3 cm stora bitar, och placera dem i kastrullen med kokande vatten. Koka i 12-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Blanda med smör [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. Ställ åt sidan med lock på.
Placera prosciutto i ett lager på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen.
Placera bröd direkt på gallret och rosta allt i 8-10 min, tills prosciutto är gyllene och krispig och bröd är uppvärmt.
Skölj rucola.
Skär tomat i 1 cm skivor.
Blanda balsamvinäger, olivolja [1 msk | 2 msk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Rör i hälften av rucolan precis innan servering.
Rör i resterande rucola i kastrullen med potatis.
Låt färdiga bröd svalna, och halvera dem på på längden.
Bre bröd med pestodressing.
Bygg panino med prosciutto, tomat och rucola.
Strö över hyvlad ost, stäng panino och lägg upp på tallrikar.
Servera med potatis och resterande dressing.