Krispig prosciutto-panino
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig prosciutto-panino

Krispig prosciutto-panino

med krämig pestodressing och färsk rucola

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Panino, eller panini som de också kallas, är en ytterst populär italiensk sandwich. Vår underbara variant innehåller krämig pestodressing, krispig prosciutto, hyvlad ost och färsk tomat och rucola. För att vara säkra på att ingen går hungrig från bordet serverar vi våra panino med kokt potatis.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

50 g

Prosciutto

2 st

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

1 st

Tomat

40 g

Rucola

20 g

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller Mjölk)

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

50 g

Krämig pestodressing

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Socker (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)884 kcal
Energi (kJ)3699 kJ
Fett38.3 g
varav mättat10.8 g
Kolhydrater113.3 g
varav socker12.4 g
Protein25.2 g
Salt4.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Sätt ugnen på 200°/180°C (varmluft). Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Tärna potatis i 3 cm stora bitar, och placera dem i kastrullen med kokande vatten. Koka i 12-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Blanda med smör [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. Ställ åt sidan med lock på. 

Rosta prosciutto och bröd
2

Placera prosciutto i ett lager på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen.

Placera bröd direkt på gallret och rosta allt i 8-10 min, tills prosciutto är gyllene och krispig och bröd är uppvärmt. 

Förbered grönsaker
3

Skölj rucola.

Skär tomat i 1 cm tunna skivor.

Förbered rucola
4

Blanda balsamvinäger, olivolja [1 msk | 2 msk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Rör i hälften av rucolan precis innan servering.

Rör i resterande rucola i kastrullen med potatis.

Dela bröd
5

Låt färdiga bröd svalna, och halvera dem på på längden.

Servera
6

Bre bröd med pestodressing och fyll det sedan med prosciutto, tomat och rucola.

Strö över hyvlad ost, stäng panino och lägg upp på tallrikar.

Servera med potatis och resterande dressing.