Pizza kan göras på många sätt. Ikväll bygger vi vår pizza med spröd prosciutto, vackra rödlöksskivor, och krämig ricotta. Vi toppar vår pizza med färsk basilika, och serverar den med en fräsch äppelsallad med salladsmix och balsamvinäger.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Basilika
4
Vitlöksflörter
1
Pizzadeg
(Innehåller Vete, Gluten)
50
Prosciutto
100
Ricotta
(Innehåller Mjölk)
60
Salladsmix
1
Äpple
1
Rödlök
½
Krossade tomater, vitlök & lök
7.5
Balsamvinäger
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Skiva rödlök tunt. Rulla ut pizzadeg och medföljande bakplåtspapper på en plåt. Blanda krossade tomater [½ paket, 2P], Vitlöksflörter, en nypa salt* och peppar* i en skål.
Bre tomatsås på pizzadegen. Riv prosciutto i strimlor. Toppa pizzan med prosciutto, rödlök och ricottaklickar.
Baka pizza i ugnen tills degen är gyllene, 12-15 min.
Skär äpple och basilika i tunna skivor. Skölj salladsmix.
Tillsätt en skvätt olivolja*, balsamvinäger [½ paket, 2P], en nypa salt* och peppar*, salladsmix och äpple i en stor skål. Rör om precis innan servering. TIPS: Skippa balsamvinäger i barnens portioner om de inte gillar det.
Ta ut färdig pizza från ugnen och garnera med basilika. Servera äppelsallad vid sidan av.