topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispiga biffar

Krispiga biffar

med kokta grönsaker och krämig dillsås

De krispiga pankopanerade biffarna får extra smak av schalottenlök och persilja i färsen. De läckra grönsakerna med tuggmotstånd passar perfekt ihop med den superkrämiga dillsåsen. En mild och samtidigt smakrik rätt som kommer att älskas av hela familjen.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Kruspersilja

2

Salladslök

2

Morot

250

Broccoli

4

Grönsaksbuljong

1

Schalottenlök

250

Nötfärs

50

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

200

Matlagningsgrädde

1

Dill

Ingår inte i din leverans

2

Ägg

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)392 kcal
Energi (kJ)1640 kJ
Fett19.29 g
varav mättat7.7 g
Kolhydrater19.8 g
varav socker11.3 g
Protein34.09 g
Salt1.5 g

Instruktioner

Blanda färs
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Finhacka schalottenlök [1/2 st, 2 pers] och persilja. Blanda schalottenlök, persilja, nötfärs, ägg* [1 st, 2 pers | 2 st, 4 pers], mjöl* [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers], en generös nypa salt* och peppar* i en bunke. Forma färs till 3 cm tjocka biffar - 2 per person.

Forma biffar
2

Lägg mjöl* [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers] i en skål. Vispa ägg* [1 st, 2 pers | 2 st, 4 pers] och en skvätt vatten* i en ny skål. Lägg panko i en tredje skål. Vänd biffarna i mjöl, sen i ägg* och till sist i panko, och placera dem på en tallrik. TIPS: Om du inte har ägg till paneringen kan de ersättas med 2 msk mjölk.

Stek biffar
3

Hetta upp en skvätt olivolja* och lite smör* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek biffar i 4-5 min på varje sida, eller tills genomstekta. VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Skär grönsaker
4

Skär salladslök i 4 cm långa bitar. Tärna morot (oskalad) i 2 cm stora bitar. Skär broccoli i buketter, inklusive stjälk. Finhacka dill.

Koka dillsås
5

Koka salladslök, morot och broccoli i 4 min. Häll av vattnet, och för över grönsaker till en tallrik. Tillsätt nu matlagningsgrädde, buljong och dill i kastrullen. Låt såsen tjockna på medelhög värme i 2-3 min. Smaka av med salt* och peppar*. Lägg i grönsaker och värm upp i 1 min.

Servera
6

Servera biffar med krämiga grönsaker. Skeda över resterande dillsås.