Kryddig fläskytterfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddig fläskytterfilé

Kryddig fläskytterfilé

med stekt majssallad och cajunmajonnäs

Det mexikanska köket har så mycket mer att erbjuda än bara tacos! I kväll lagar vi en smarrig middag med inspiration från detta fantastiska matland och bjuder på Tex-Mex-kryddad fläskytterfilé med klyftpotatis. Vi svänger också ihop en härlig sallad med stekt majs, tomat och salladslök och serverar hela härligheten med cajunkruddad majonnäs.

Taggar:
Glutenfri
Mjölkfri
Allergener:
Sulfiter
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Fläskytterfilé

5 g

Tex-Mex

500 g

Potatis

2 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1 burk

Majs

2 st

Tomat

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2828 kJ
Energi (kcal)676 kcal
Fett32.7 g
varav mättat6.8 g
Kolhydrater60.7 g
varav socker12.1 g
Protein38.7 g
Salt2.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm breda klyftor och placera dem på ena sidan av en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Stek kött
2

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Krydda kött med salt och Tex-Mex.

Stek kött i 2 min per sida, eller tills brynt. Lägg över det på plåten med potatis och rosta i ugnen i 12–15 min.

Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills servering.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Stek majs
3

Under tiden, häll av majs.

Hetta upp samma stekpanna (torka ur den först) på hög värme.

Stek majs i 3–4 min, eller tills den är lätt brynt. Rör om då och då. Lägg över den i en medelstor skål och låt svalna något.

Skär salladslök i tunna skivor medan majsen steks.

Skär tomat i 2 cm stora bitar.

Blanda majssallad
4

Rör ner tomat, salladslök, olivolja [1/2 msk | 1 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i skålen med majs.

Blanda majonnäs och Ay Cajun-ba [1/2 paket, 2P] i en liten skål.

Skär kött
5

Skär kött i tunna skivor precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp kött, potatis och majssallad på tallrikar.

Servera med en klick cajunmajonnäs.