Det mexikanska köket har så mycket mer att erbjuda än bara tacos! I kväll lagar vi en smarrig middag med inspiration från detta fantastiska matland och bjuder på Tex-Mex-kryddad fläskytterfilé med klyftpotatis. Vi svänger också ihop en härlig sallad med stekt majs, tomat och salladslök och serverar hela härligheten med cajunkruddad majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Fläskytterfilé
5 g
Tex-Mex
500 g
Potatis
2 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1 burk
Majs
2 st
Tomat
1 st
Salladslök
¼ tsk
Salt (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 4)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm breda klyftor och placera dem på ena sidan av en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Krydda kött med salt och Tex-Mex.
Stek kött i 2 min per sida, eller tills brynt. Lägg över det på plåten med potatis och rosta i ugnen i 12–15 min.
Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills servering.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, häll av majs.
Hetta upp samma stekpanna (torka ur den först) på hög värme.
Stek majs i 3–4 min, eller tills den är lätt brynt. Rör om då och då. Lägg över den i en medelstor skål och låt svalna något.
Skär salladslök i tunna skivor medan majsen steks.
Skär tomat i 2 cm stora bitar.
Rör ner tomat, salladslök, olivolja [1/2 msk | 1 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i skålen med majs.
Blanda majonnäs och Ay Cajun-ba [1/2 paket, 2P] i en liten skål.
Skär kött i tunna skivor precis innan servering.
Lägg upp kött, potatis och majssallad på tallrikar.
Servera med en klick cajunmajonnäs.