.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Paprika
450
Sötpotatis
1
Morot
½
Röd chili
1
Vitlöksklyfta
250
Nötfärs
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
100
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
12.5
Vitvinsvinäger
1
Ekologisk lime
4
Olivolja (steg 4)
Skala och tärna sötpotatis i 2 cm stora bitar. Lägg sötpotatisbitarna i en kastrull, täck dem med vatten* och låt koka tills mjuka, 10-15 min. Häll av vattnet och lägg tillbaka sötpotatisen i kastrullen. Mosa till en jämn mos med hjälp av en gaffel eller potatispress. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*. Sätt åt sidan under lock.
Skala och finhacka morot. Kärna ur och finhacka paprika. Finhacka persilja och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek nötfärsen tillsammans med Hello Mexico kryddmix i 2-3 min. Tillsätt morotsbitarna och paprika och stek i ytterligare 7-9 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Blanda persilja, vitlök, chili, olivolja* [4 msk | 8 msk] och vitvinsvinäger [½ st, 2P] i en skål. Krydda chimichurrin med en nypa salt* och peppar*. Sätt den åt sidan.TIPS: Använd endast hälften av chilin om du inte är så förtjust i stark mat.
Smula salladsost [1/2 st, 2P]. Dela lime i klyftor.
Fördela sötpotatismoset och köttfärsen på era tallrikar, strö över salladsosten och ringla chimichurrin ovanpå. Servera med limeklyftor vid sidan av.