Kryddig köttfärs med chimichurri
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddig köttfärs med chimichurri

Kryddig köttfärs med chimichurri

sötpotatismos och grekisk salladsost

.

Taggar:
Lågkalori
Allergener:
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Paprika

450

Sötpotatis

1

Morot

½

Röd chili

1

Vitlöksklyfta

250

Nötfärs

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

100

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

12.5

Vitvinsvinäger

1

Ekologisk lime

Ingår inte i din leverans

4

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)869 kcal
Energi (kJ)3635 kJ
Fett55.73 g
varav mättat18.6 g
Kolhydrater49.24 g
varav socker22 g
Protein39.36 g
Salt1.6 g

Instruktioner

1

Skala och tärna sötpotatis i 2 cm stora bitar. Lägg sötpotatisbitarna i en kastrull, täck dem med vatten* och låt koka tills mjuka, 10-15 min. Häll av vattnet och lägg tillbaka sötpotatisen i kastrullen. Mosa till en jämn mos med hjälp av en gaffel eller potatispress. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*. Sätt åt sidan under lock.

2

Skala och finhacka morot. Kärna ur och finhacka paprika. Finhacka persilja och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek nötfärsen tillsammans med Hello Mexico kryddmix i 2-3 min. Tillsätt morotsbitarna och paprika och stek i ytterligare 7-9 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Blanda persilja, vitlök, chili, olivolja* [4 msk | 8 msk] och vitvinsvinäger [½ st, 2P] i en skål. Krydda chimichurrin med en nypa salt* och peppar*. Sätt den åt sidan.TIPS: Använd endast hälften av chilin om du inte är så förtjust i stark mat.

5

Smula salladsost [1/2 st, 2P]. Dela lime i klyftor.

6

Fördela sötpotatismoset och köttfärsen på era tallrikar, strö över salladsosten och ringla chimichurrin ovanpå. Servera med limeklyftor vid sidan av.