Har du aldrig hört om Saag paneer? Det är en underbar indisk gryta med spenat och ost! I vår variant får de sällskap av lök, tomater, grädde och chili! Vi serverar vår kryddiga Saag Paneer med fluffigt basmatiris och spröda vitlökstortillas.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Basmatiris
1
Tomat
1
Lök
½
Ingefära
1
Vitlöksklyfta
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
4
Curry-On
½
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
2
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
½
Chiliflakes
2
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Grillost
(Innehåller Mjölk)
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
1
Smör (steg 4)
1
Olivolja (steg 5)
¼
Salt (steg 5)
½
Socker (steg 5)
1
Vatten (steg 5)
Sätt ugnen på 220ºC/200ºC (varmluft). Ta fram smör så det blir rumstempererat. Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills riset är mjukt och vattnet är absorberat. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Tärna grillost i 2 cm stora bitar. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek grillost under omrörning i 4-5 min, tills lätt brynt. Lägg över ost på en tallrik, torka försiktigt av stekpannan och sätt den åt sidan.
Finhacka tomat och lök. Riv oskalad ingefära [1/2 st, 2P] fint. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj spenat och riv sedan den enkelt.
Blanda smör[1 msk | 2 msk], en nypa salt och hälften av vitlöken i en liten skål. Bre vitlökssmör på tortillas, placera dem på en plåt med bakplåtspapper, och baka i 2-3 min, eller tills genomvarma och rostade. Ta ut tortillas från ugnen och halvera dem.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i stekpannan på medelhög värme. Stek lök, ingefära, Curry-on och resterande vitlök i 1-2 min. Sänk till medelvärme. Rör i tomat, vatten [1 dl | 2 dl], matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], grönsaksbuljong [1/2 påse, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en generös nypa chili flakes [1/2 påse, 2P]. Tillsätt spenat och ost och sjud tills spenaten har mjuknat, 2-3 min. TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Rör om i ris med en gaffel och lägg upp det i skålar. Skeda över saag paneer-inspirerad grillost. Garnera med chili flakes och servera med vitlökstortillas.