En amerikansk klassiker med fläskkött som får fantastisk smak av att stekas med bbq-sås. För att uppväga den något tunga kötträtten, serverar vi den med en nudelsallad med kål, morot, salladslök och honung- & ingefärsdressing. Vi toppar med chili och sesamfrö.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Fläskkotlett hel
150
Fullkornsnudlar
(Innehåller Vete, Gluten)
60
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
10
Sriracha
75
Rödkål, förskuren
1
Morot
1
Vitlöksklyfta
10
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
½
Chiliflakes
50
Honung- & ingefärsdressing
(Innehåller Senap)
1
Salladslök
1
Ketchup (steg 1)
½
Vatten (steg 1)
½
Vetemjöl (steg 2)
½
Olivolja (steg 4)
Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda vitlök, sojasås, BBQ-sås, sriracha [1/2 paket, 2P], ketchup [1 msk | 2 msk] och vatten [1/2 dl | 1 dl] en liten skål. Ställ åt sidan.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. - Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Skär kött i 2 cm tjocka strimlor på en separat skärbräda.
Blanda kött, vetemjöl [1/2 msk I 1 msk] och en nypa salt i en medelstor skål.
Riv morot (oskalad) grovt.
Skär salladslök i tunna skivor.
Tillsätt nudlar till det kokande vattnet. Koka nudlar i 4 min, tills mjuka. Häll av vattnet och rör i honung- och ingefärsdressing. Täck med lock tills servering.
Under tiden, hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött i 2-3 min, tills brynt och genomstekt.
Tillsätt såsen till stekpannan och rör om så att kött täcks.
Rör i hälften av sesamfrön. Sjud i 1-2 min, tills såsen har tjocknat något och kött är genomstekt.
Precis innan servering, blanda nudlarna i en stor skål tillsammans med kål, morot och salladslök.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Lägg upp honung-och ingefärsnudlar i skålar och toppa med BBQ-fläskkött.
Strö över chili flakes [½ paket, 2P] och resterande sesamfrön.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.