Har du aldrig hört om orzotto? Det är en italiensk maträtt som påminner om risotto. Skillnaden är att i orzotto används orzo - en pasta som liknar ris, men smakar som pasta. Vår krämiga kycklingorzotto bygger vi med orzo blandad med ost, basilika, tomater och spenat. Vi toppar med gyllenrostad kyckling och krispig pangratto och så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
1
Vitlöksklyfta
1
Lök
2
Tomat
1
Basilika
180
Orzo
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
4
Vitlöksflörter
4
Kycklingbuljong
100
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
20
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Smör (steg 2)
4
Vatten (steg 2)
1
Olivolja (steg 4)
1
Salt (steg 5)
½
Olivolja (steg 2)
Sätt ugnen på 200°C/180°C (varmluft). Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka lök. Tärna tomat i 2 cm stora bitar. Finhacka basilika. Skölj spenat.
Hetta upp olivolja* [1 msk I 2 msk. i en stor kastrull på medelhög värme. Stek lök och vitlök i 1-2 min tills väldoftande. Tillsätt orzo och Vitlöksflörter och stek i 1 min. Tillsätt kycklingbuljong och vatten* [4 dl | 8 dl] och koka upp. Sänk till medellåg värme och koka under lock i 10 min.
Krydda kyckling på båda sidor med en nypa salt*. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna
på medelhög värme. Stek kyckling i 2 min på varje sida, eller tills brynt. Överför kyckling till en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 11-12 min, eller tills genomstekt. TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Blanda panko, olivolja* [1 msk | 2 msk] och en nypa salt* och peppar* på en plåt med bakplåtspapper och gratinera i ugnen i 10 min.
Blanda färdig orzo med riven hårdost, basilika (spara lite till garnering) och tomat. Tillsätt spenat och blanda tills den har sloknat. Krydda med salt* [1 tsk | 2 tsk] och en generös nypa peppar*.
Skär kyckling i 2 cm skivor. Servera orzotto i skålar och toppa med kyckling och pangrattato. Garnera med resterande basilika