Låt middagen göra jobbet med en drömsk kycklingrisotto vars mjuka karamelliserade körsbärstomater tar ditt sinne på en smakresa till sydligare breddgrader tillsammans med färsk basilika och lagrad pecorino romano.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
15
Balsamvinäger
150
Risottoris
60
Spenat
2
Vitlöksklyfta
1
Lök
250
Körsbärstomater
4
Kycklingbuljong
1
Citron
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
300
Strimlad kycklinglårfilé
20
Pecorino Romano ost
1
Basilika
2
Socker
5
Vatten
Sätt ugnen på 200°C varmluft. Koka upp vatten* i en vattenkokare. Riv citronzest tills du har en generös nypa. Blanda citronzest, sojasås och 1-2 msk olivolja* i en skål. Lägg kycklingstrimlorna i marinaden, blanda så de täcks och ställ åt sidan. VIKTIGT: Glöm inte att tvätta och skrubba citronen innan du river zesten.
Finhacka vitlök och lök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök och lök i 2 min. Lös upp kycklingbuljongen i det kokande vattnet* (se mängd i ingredienslistan) i en skål.
Tillsätt risottoriset till stekpannan och fräs i 1 min. Häll därefter i 1 dl buljong och rör om. Låt riset sjuda och absorbera buljongen innan du häller i ytterligare 1 dl. Repetera proceduren tills riset är mjukt och krämigt, 35-40 min. Tips: Häll i en extra skvätt vatten om du upplever att riset behöver tillagas längre.
Lägg körsbärstomaterna i en ugnsform. Rör i balsamvinäger, socker* och en generös skvätt olivolja*. Rosta i ugnen tills tomaterna blivit mjuka och karamelliserade, 15-20 min. Häll över kycklingen i ytterligare en ugnsform och tillaga den i ugnen, 15-20 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Finriv pecorino (lägg lite åt sidan till garnering). Dela citronen i klyftor. Blanda ner de nu tillagade kycklingstrimlor i risotton tillsammans med osten, spenat och en klick smör*. Rör om tills osten smält och spenaten sloknat. Smaksätt med citronjuice, salt* och peppar*.
Fördela risotton mellan era tallrikar, toppa med rostade tomater och basilikablad, samt en skvätt citronjuice. Strö över resterande pecorino.