Lättlagad kryddad kycklingbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lättlagad kryddad kycklingbowl

Lättlagad kryddad kycklingbowl

med cajunorzo och kålsallad

Skriker barnen efter mat? Då har du valt rätt recept, här är nämligen vårt bud på supersnabb mat, som givetvis ändå smakar fantastisk. Har du aldrig hört om orzo? Det är en pasta som liknar ris, men smakar som pasta. Vi kokar orzo med morot och cajunkryddor på under 10 min. Samtidigt steker vi kyckling med ljuvliga kryddor, och gör en snabb sallad med spenat, aioli och förskuren spetskål. Så är maten färdig!

Taggar:
Barnvänlig
Snabb
Supersnabb
Allergener:
Mjölk
Sulfiter
Gluten
Vete
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Panamat

75 g

Förskuren spetskål

4 g

Kycklingbuljong

30 g

Spenat

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

180 g

Orzo

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja, Ägg, Lupin)

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1 st

Morot, Julienne

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till stekning

½ msk

Mjöl till kött

½ dl

Vatten till kött

2 msk

Smör till orzotto

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3546 kJ
Energi (kcal)847 kcal
Fett36.3 g
varav mättat12.5 g
Kolhydrater76.7 g
varav socker8.6 g
Protein50.5 g
Salt2.3 g

Instruktioner

Koka orzo
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka orzo i 8–9 min, eller tills "al dente".

Rör i morot i kastrullen med orzo när det återstår 5 min av tillagningstiden. Häll sedan av vattnet och lägg tillbaka orzo i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) "Al dente" betyder att orzo är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek kyckling
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling med Panamat, kycklingbuljong, vetemjöl och en nypa salt och peppar i 3–4 min, eller tills brynt.

Tillsätt vatten och sjud i 1–2 min, eller tills kyckling är genomstekt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Gör kålsallad
3

Under tiden, skölj spenat.

Blanda spenat, spetskål, aioli och en nypa salt och peppar i en skål.

Rör i Ay Cajun-ba och smör i kastrullen med färdig orzo, och blanda tills smöret har smält.

Servera
4

Lägg upp cajunorzo, kyckling och kålsallad i skålar.

Ringla över yoghurt.