Denna japanskinspirerade rätt är perfekt en stressig vardagskväll. Middagen står på bordet på 15 min, men den smakar som om du tillbringat mycket längre tid i köket! Vi vänder stekt kyckling i teriyakisås och serverar den på en bädd av fluffigt ris vänt med smör och vitlök. Spenat och pak choi blir basen i en fräsch sallad med sesam och limesaft och vi serverar vår snabba bowl med en klick asiatisk majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
75 g
Teriyakisås
(Innehåller Gluten, Vete, Soja)
150 g
Långkornigt vitt ris
1 st
Vitlöksklyfta
30 g
Spenat
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
½ st
Lime
1 st
Pak choi
½ tsk
Salt (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ msk
Olivolja (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
¼ tsk
Socker (steg 3)
1 msk
Smör (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 5,5 dl].
Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Krydda kyckling med salt och stek under omrörning i 4–5 min, eller tills brynt och genomstekt.
Tillsätt teriyakisås, vänd runt och sjud i 1 min, eller tills genomvarmt.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Under tiden, skölj spenat.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Grovhacka pak choi.
Blanda sesamfrön, spenat, pak choi, olivolja [1 msk | 2 msk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös skvätt limesaft i en stor skål.
Finhacka eller pressa vitlök.
Rör ner vitlök och smör [1 msk | 2 msk] i ris precis innan servering.
Lägg upp ris i skålar och toppa med kyckling.
Servera med pak choi-sallad och en klick asiatisk majonnäs.