Lättlagad teriyakikryddad kycklingbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lättlagad teriyakikryddad kycklingbowl

Lättlagad teriyakikryddad kycklingbowl

med pak choi-sallad och asiatisk majonnäs

Denna japanskinspirerade rätt är perfekt en stressig vardagskväll. Middagen står på bordet på 15 min, men den smakar som om du tillbringat mycket längre tid i köket! Vi vänder stekt kyckling i teriyakisås och serverar den på en bädd av fluffigt ris vänt med smör och vitlök. Spenat och pak choi blir basen i en fräsch sallad med sesam och limesaft och vi serverar vår snabba bowl med en klick asiatisk majonnäs.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Sesam
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

75 g

Teriyakisås

(Innehåller Gluten, Vete, Soja)

150 g

Långkornigt vitt ris

1 st

Vitlöksklyfta

30 g

Spenat

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

½ st

Lime

1 st

Pak choi

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Socker (steg 3)

1 msk

Smör (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3638 kJ
Energi (kcal)869 kcal
Fett42.3 g
varav mättat9.2 g
Kolhydrater78 g
varav socker13.4 g
Protein44.1 g
Salt5.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 5,5 dl].

Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Stek kyckling
2

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Krydda kyckling med salt och stek under omrörning i 4–5 min, eller tills brynt och genomstekt.

Tillsätt teriyakisås, vänd runt och sjud i 1 min, eller tills genomvarmt.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

Blanda sallad
3

Under tiden, skölj spenat.

Halvera lime [1/2 st, 2P].

Grovhacka pak choi.

Blanda sesamfrön, spenat, pak choi, olivolja [1 msk | 2 msk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös skvätt limesaft i en stor skål.

Finhacka eller pressa vitlök.

Rör ner vitlök och smör [1 msk | 2 msk] i ris precis innan servering.

Servera
4

Lägg upp ris i skålar och toppa med kyckling.

Servera med pak choi-sallad och en klick asiatisk majonnäs.