Den här vegetariska kikärtscurryn är så god och smakrik att det nästan låter för bra för att vara sant att du svänger ihop den på dygt en kvart! Men det är faktiskt sant – medan vi kokar basmatiris steker vi kikärtor och paprika och låter dem sedan puttra i en krämig kokossås med röd curry, vår egen kryddblandning Milda Mahal, spenat, soja och lime. Sedan toppar vi med färsk koriander, rostad lök och en kryddig chili- och vitlöksolja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 portionspåse
Koriander
½ st
Rostad lök
(Innehåller Gluten, Vete)
1 st
Lime
1 paket
Kikärtor
30 g
Röd currypasta
30 g
Spenat
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 st
Vitlöksklyfta
150 g
Basmatiris
1 g
Chiliflakes
1 st
Paprika
180 ml
Kokosmjölk
4 g
Milda Mahal
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till grönsaker
¼ tsk
Salt till sås
2 msk
Olja till vitlöksolja
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, skär paprika i 1 cm tunna skivor.
Halvera lime.
Finhacka eller pressa vitlök.
Häll av kikärtor.
Skölj spenat.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kikärtor och paprika i 3–4 min, tills något mjuka.
Tillsätt röd currypasta och Milda Mahal till stekpannan. Stek i 30 sek, tills väldoftande.
Rör ner sojasås, salt och kokosmjölk. Sänk till medelvärme och sjud i 1–2 min, tills tjocknat.
Under tiden, blanda chiliflakes, vitlök, olivolja och en nypa salt i en liten skål.
Rör ner spenat och limesaft i såsen precis innan servering.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp ris och curry i skålar.
Riv över korianderblad.
Garnera med rostad lök och toppa med chili- och vitlöksolja.