Lättlagad thailändsk röd kikärtscurry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lättlagad thailändsk röd kikärtscurry

Lättlagad thailändsk röd kikärtscurry

med rostad lök och chili- och vitlöksolja

Den här vegetariska kikärtscurryn är så god och smakrik att det nästan låter för bra för att vara sant att du svänger ihop den på dygt en kvart! Men det är faktiskt sant – medan vi kokar basmatiris steker vi kikärtor och paprika och låter dem sedan puttra i en krämig kokossås med röd curry, vår egen kryddblandning Milda Mahal, spenat, soja och lime. Sedan toppar vi med färsk koriander, rostad lök och en kryddig chili- och vitlöksolja.

Taggar:
Supersnabb
Vegetarisk
Snabb
Mjölkfri
Plantbaserat
Allergener:
Gluten
Vete
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 portionspåse

Koriander

½ st

Rostad lök

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Lime

1 paket

Kikärtor

30 g

Röd currypasta

30 g

Spenat

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Basmatiris

1 g

Chiliflakes

1 st

Paprika

180 ml

Kokosmjölk

4 g

Milda Mahal

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till grönsaker

¼ tsk

Salt till sås

2 msk

Olja till vitlöksolja

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3574 kJ
Energi (kcal)854 kcal
Fett44.8 g
varav mättat19 g
Kolhydrater93.3 g
varav socker14.1 g
Protein18.4 g
Salt5.8 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär paprika i 1 cm tunna skivor.

Halvera lime.

Finhacka eller pressa vitlök.

Häll av kikärtor.

Skölj spenat.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kikärtor och paprika i 3–4 min, tills något mjuka.

Laga sås
3

Tillsätt röd currypasta och Milda Mahal till stekpannan. Stek i 30 sek, tills väldoftande.

Rör ner sojasås, salt och kokosmjölk. Sänk till medelvärme och sjud i 1–2 min, tills tjocknat.

Under tiden, blanda chiliflakes, vitlök, olivolja och en nypa salt i en liten skål.

Rör ner spenat och limesaft i såsen precis innan servering.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
4

Lägg upp ris och curry i skålar.

Riv över korianderblad.

Garnera med rostad lök och toppa med chili- och vitlöksolja.