Lättlagad tortelloni i tomatsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lättlagad tortelloni i tomatsås

Lättlagad tortelloni i tomatsås

med färsk oregano och körsbärstomater

Snabba och enkla pastarätter är räddaren i nöden på stressiga vardagskvällar. I kvällens recept använder vi färsk svamptortelloni, som är klar på bara ett par minuter. Vi rör ner pastan i en krämig tomatsås med lök, vitlök, körsbärstomater, spenat och härliga örtkryddor och toppar med färsk oregano. Middag på en kvart!

Taggar:
Supersnabb
Snabb
<650 kcal 2P-baserat
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Svamptortelloni

(Innehåller Gluten, Vete, Mjölk, Ägg Kan innehålla Soja, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Blötdjur, Senap, Selleri)

1 st

Rödlök

1 st

Vitlöksklyfta

1 burk

Tomatpuré

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4 g

Vitlöksflörter

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

½ g

Chiliflakes

1 portionspåse

Oregano

125 g

Körsbärstomater

60 g

Spenat

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2584 kJ
Energi (kcal)618 kcal
Fett27.3 g
varav mättat11.5 g
Kolhydrater69.4 g
varav socker14.5 g
Protein20 g
Salt3.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skär rödlök i tunna skivor.

Halvera körsbärstomater.

Finhacka eller pressa vitlök.

Plocka oreganoblad.

Skölj spenat.

Laga tomatsås
2

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök i 2–3 min, tills mjuk. Tillsätt tomatpuré, vitlök och Vitlöksflörter och stek i ytterligare 1 min, tills väldoftande.

Rör ner matlagningsgrädde, körsbärstomater, grönsaksbuljong, chiliflakes [1/2 paket, 2P] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Sänk till medelvärme och sjud i 1–2 min, tills tjocknat.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Koka pasta
3

Under tiden, koka pasta i 1–2 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

Rör ner pasta, sparat pastavatten och spenat i sås precis innan servering.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Servera
4

Lägg upp tortelloni i skålar och toppa med oreganoblad.

Ringla eventuellt över en skvätt olivolja.