Ikväll har vi inte sparat på kryddorna! Ni kan se fram emot massor av spännande smaknyanser i detta recept! Vi kryddar kikärtor med vår underbara kryddblandning Mamas favorit, och rostar dem till perfektion. Vi bygger vår libanesiska kikärtssallad med tomat, sallad, gurka, avokado och rostade kikärtor. Härliga tillbehör är krispiga vitlöksnaanbröd och krämig hummusdressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Kikärtor
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Tomat
1 st
Sallad
1 st
Avokado
1 st
Gurka
1 portionspåse
Bladpersilja
50 g
Hummus
(Innehåller Sesam)
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
2 st
Naanbröd
1 msk
Smör (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 1)
1 msk
Vetemjöl (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ msk
Olivolja (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta fram smör* [1 msk | 2 msk] så det blir rumstempererat. Häll av vätska från kikärtor. Blanda kikärtor, olivolja* [1 msk | 2 msk], vetemjöl* [1 msk | 2 msk], Mamas favorit och salt* [½ tsk | 1 tsk] och peppar* i en medelstor skål.
Fördela kikärtor på en plåt med bakplåtspapper och rosta i 20 min, eller tills gyllene, och låt dem sen svalna.
Finhacka eller pressa vitlök. Tärna tomat i 2 cm stora bitar. Grovhacka sallad. Skär gurka i halvmånar. Halvera avokado, kärna ur och gröp ur med en sked, och tärna i 2 cm stora bitar. Finhacka persilja. Blanda tomat, sallad, gurka och avokado i en stor skål. Tillsätt olivolja* [1/2 msk | 1 msk] och krydda med salt* och peppar*.
Blanda vitlök, smör* [1 msk | 2 msk], olivolja* [1 msk | 2 msk] och hälften av persiljan i en liten skål. Bre vitlökssmör på naanbröd, och placera dem på en ny plåt när det återstår 5 min av kikärtornas tillagningstid. Rosta vitlöksnaanbröd i 5-6 min.
Blanda hummus, yoghurt och salt* [1/4 tsk | ½ tsk] i en ny liten skål. Krydda med peppar*.
Lägg upp sallad i skålar. Toppa med kikärtor och ringla över hummusdressing. Garnera med resterande persilja, och servera med halverade naanbröd.