Mandelpanerad fläskytterfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mandelpanerad fläskytterfilé

Mandelpanerad fläskytterfilé

med rostade grönsaker och senapsdressing

Härlig helgmat, eller vardagslyx? Du bestämmer! Här bjuder vi nämligen på en utsökt kombination av riktigt goda ingredienser, som tillagas på ett festligt sätt! Rostad potatis, rödbeta och palsternacka får sällskap i ugnen av saftig mandelpanerad fläskfilé! Vi serverar kött, potatis och grönsaker med en krämig senapsdressing med gräddfil och vitlök!

Taggar:
Under 650 kcal
Max 50g kolhydrater
Proteinrik
Allergener:
Senap
Mjölk
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

12 g

Grov senap

(Innehåller Senap)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

300 g

Fläskytterfilé

4 g

Kycklingbuljong

400 g

Småpotatis

½ st

Vitlöksklyfta

20 g

Mandlar

(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)

1 st

Rödlök

1 st

Paprika

1 st

Morot

60 g

Spenat

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till grönsaker

½ msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2449 kJ
Energi (kcal)585 kcal
Fett24.4 g
varav mättat7.8 g
Kolhydrater48.7 g
varav socker14.1 g
Protein40.4 g
Salt2.1 g

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med en nypa salt.

Skär morot (oskalad), potatis (oskalad) och paprika i 2 cm stora bitar.

Skär lök i 2 cm breda klyftor.

Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, kycklingbuljong, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills mjuka.

Mandelpanera kött
2

Under tiden, finhacka mandlar, och lägg över till en tallrik.

Panera kött i mandlarna.

TIPS: Behåll mandlarna i påsen och krossa med en kavel eller använd en mortel. Ju mindre bitarna är, desto bättre fäster de på köttet.

Rosta kött
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Bryn kött i 2 min per sida, eller tills brynt.

Placera kött på en plåt med bakplåtspapper (se till att få med all mandel från stekpannan), och rosta i 12–15 min.

Låt sedan köttet vila i ett foliepaket tills servering.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.

Gör senapsdressing
4

Under tiden, skölj spenat.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda vitlök, gräddfil, senap och en nypa salt och peppar i en liten skål.

TIPS: Använd mindre senap om du inte tycker om det.

Tillsätt spenat
5

Blanda rostade grönsaker med spenat, olivolja och en nypa salt och peppar på plåten.

Skär kött i tunna skivor.

Servera
6

Lägg upp rostade grönsaker på tallrikar.

Toppa med kött, inklusive sky från foliepaketet.

Ringla över senapsdressing.