Så blev det helg, och familjen ska skämmas bort med fantastiska ryggbiffburgare. Köttet får spännande smak av att marineras i balsamvinäger innan det steks till perfektion. Vi bygger våra burgare med pestodressing, kött, karamelliserad lök, rucola och tomatskivor, och serverar dem med klyftpotatis kryddade med vitlök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Angus ryggbiff
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
500 g
Potatis
4 g
Vitlöksflörter
1 st
Rödlök
1 st
Tomat
2 st
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
50 g
Krämig pestodressing
20 g
Rucola
½ msk
Olivolja (steg 2)
2 msk
Vatten* (steg 2)
½ tsk
Socker (steg 2)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Ta fram kött så det blir rumstempererat, krydda med en nypa salt och ringla över balsamvinäger.
Vänd kött så det täcks i balsamvinäger och ställ åt sidan för att marineras.
Skär potatis (oskalad) i 2 cm tjocka klyftor, och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, Vitlöksflörter, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka och gyllene.
Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.
Stek lök i 5-6 min, eller tills mjuk.
Rör i vatten [2 msk | 4 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt. Sjud i ytterligare 3–5 min, eller tills karamelliserad.
Ställ åt sidan på en tallrik.
Skär tomat i tunna skivor.
Dela briochebröd på mitten.
Skölj rucola [1/2 påse, 2P].
Torka ur stekpannan, och hetta upp den med en skvätt olivolja på hög värme.
Bryn kött i 1 min per sida (spara marinaden).
Sänk till medelhög värme, tillsätt marinad och stek i 1–2 min per sida för medium rare.
Låt köttet vila i ett foliepaket tills det ska serveras. Köttet kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.
TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för mer genomstekt.
Värm briochebröd på gallret i ugnen i 3–4 min, tills genomvarma, när det återstår 4 min av potatisens tillagningstid.
Skär kött i tunna skivor, och krydda med salt och peppar.
Bre briochebröd med pestodressing.
Bygg burgare med kött, karamelliserad lök, rucola och tomatskivor.
Servera med klyftpotatis, och resterande pestodressing att dippa i.