Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 2x3 steg och portionerade ingredienser för 2 portioner ingår. Wraps passar perfekt när du vill äta en lyxig lunch eller kanske förbereda en härlig picknick. Vi värmer tortillabröd och fyller dem med färsk avokado, knapriga valnötter och en underbar sallad med kål, kapris, gurka och krämig pestodressing. Chèvre chaud – som helt enkelt betyder ”varm getost” – är en fransk klassiker och en vanlig lunchrätt på Paris bistror. Du svänger enkelt ihop denna smarriga rätt i ditt eget kök. Vi rostar baguette med getost och serverar den med honungsdoppade valnötter över en sallad med äpple och balsamvinäger.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
25 g
Honung
1 st
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
2 st
Avokado
100 g
Krämig pestodressing
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
100 g
Salladsmix
30 g
Kapris
100 g
Getost
(Innehåller Mjölk)
150 g
Förskuren spetskål
1 st
Gurka
1 st
Äpple
80 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
¼ tsk
Salt till dressing
2 msk
Olja till dressing
¼ tsk
Socker till dressing
¼ tsk
Salt till sallad
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och tärna i 1/2 cm stora bitar.
Finhacka gurka.
Grovhacka hälften av valnötterna.
Blanda pestodressing, kål, kapris, gurka, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
TIPS: Våra tortillas kan ätas som de är, men vi rekommenderar att värma dem.
Fördela sallad, avokado och valnötter i mitten av varje tortilla.
Krydda med en nypa salt och peppar och rulla ihop till wraps.
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Dela baguette på längden och sedan på hälften för att få 4 bitar.
Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja. Bre på getost och krydda med en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 8–10 min, eller tills gyllene.
Blanda balsamvinäger, olivolja, salt och socker i en stor skål.
Skölj salladsmix och halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Vänd ner salladsmix och äpple i skålen med dressing.
Grovhacka valnötter och blanda dem med honung i en liten skål.
Lägg upp sallad i skålar.
Toppa med getostbaguette och honungsvalnötter.