Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Dröm dig bort till Medelhavets stränder med denna läckra lunch där vi hämtat inspiration från det grekiska köket. Vi värmer pitabröd i ugnen och fyller dem med grekisk salladsost, spenat, tomat och kalamataoliver. Grönt och gott!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
125 g
Körsbärstomater
70 g
Kalamataoliver
30 g
Spenat
2 st
Pitabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
75 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
25 g
Tahini
(Innehåller Sesam)
1 msk
Olivolja (steg 3)
1 tsk
Socker (steg 3)
Värm ugnen till 240 ºC/220 °C (varmluft).
Placera pitabröd direkt på gallret och baka i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.
TIPS: Våra pitabröd kan ätas rätt ur påsen, men vi rekommenderar att värma dom.
Skölj spenat.
Halvera oliver och skär körsbärstomater i tunna skivor.
Blanda körsbärstomater, oliver och olivolja [1 msk] i en skål.
Smula ner salladsost och en nypa peppar i skålen och blanda.
Blanda yoghurt, tahini, socker [1/4 tsk], en nypa salt och peppar i en liten skål.
Skär en öppning i ena sidan av pitabröd.
Fyll pitabröd med tahiniyoghurt, spenat, körsbärstomater, oliver och salladsost.