Klassisk ugnspannkaka
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Klassisk ugnspannkaka

Klassisk ugnspannkaka

4 portioner | med lingonsylt och stekt bacon

Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser till 4 portioner ingår. I dag gör vi en klassisk ugnspannkaka, och med vår färdiga pannkaksmix går det snabbt och lätt. Vi toppar vår ugnspannkaka med krispig bacon och serverar den givetvis med lingonsylt.

Allergener:
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Pannkaksmix

(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)

100 g

Lingonsylt

140 g

Bacon, tärnad

Ingår inte i din leverans

5 dl

Vatten till pannkakor

1 msk

Smör till bakform

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4741 kJ
Energi (kcal)1133 kcal
Fett40.5 g
varav mättat18.5 g
Kolhydrater151.9 g
varav socker51.4 g
Protein34.8 g
Salt5.7 g

Instruktioner

Gör pannkakssmet
1

Värm ugnen till 190 °C/170 °C (varmluft).

Vispa ihop vatten och pannkaksmix i en stor skål tills slätt.

Grädda ugnspannkaka
2

Smörj en ugnsform med smör.

Häll pannkaksmix i ugnsformen och fördela med en slickepott.

Grädda i ugnen i 30–35 min.

Stek bacon
3

Under tiden, hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek bacon i 4–5 min, eller tills gyllene.

Servera
4

Toppa ugnspannkaka med bacon och servera med lingonsylt.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image