Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. En snabb och fräsch sallad är en perfekt lunch. Dagens variant är inspirerad av Italien och innehåller hyvlad ost, rostade pinjenötter och en härlig balsamicodressing. Vi serverar salladen med nygräddade baguetter med vitlökssmör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
60 g
Salladsmix
1 st
Gurka
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
40 g
Italiensk hårdost, hyvlad
(Innehåller Mjölk)
1 st
Äpple
2 st
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
2 st
Vitlöksklyfta
40 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 portionspåse
Kruspersilja
20 g
Pinjenötter
(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)
2 msk
Smör till bröd
½ msk
Olja till dressing
¼ tsk
Salt till dressing
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka persilja.
Blanda persilja, vitlök, smör, en nypa salt och peppar i en liten skål.
Halvera baguette på längden.
Bre med vitlökssmör och toppa med riven ost.
Placera på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i 6–8 min, eller tills krispig och rostad.
Under tiden, skölj salladsmix. Skär gurka i halvmånar. Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene.
Blanda balsamvinäger, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål. Tillsätt salladsmix, gurka, rostade pinjenötter och hyvlad ost och vänd runt.
Servera sallad i en skål med bröd i skivor vid sidan av.