Lunchsallad på tortelloni och pestodressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lunchsallad på tortelloni och pestodressing

Lunchsallad på tortelloni och pestodressing

2 portioner | med avokado och mandlar

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Pastasallad är en klassisk lunchrätt och smakar lika gott ljummen som kall. Vår variant innehåller färsk tortelloni med pestodressing som tillsammans med rostade mandlar får agera topping på en fräsch grönsallad med tomat och avokado.

Allergener:
Vete
Mjölk
Ägg
Gluten
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Tortelloni med ricotta och spenat

(Innehåller Vete, Mjölk, Ägg, Gluten Kan innehålla Blötdjur, Selleri, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Senap, Soja)

60 g

Salladsmix

125 g

Körsbärstomater

100 g

Krämig pestodressing

40 g

Mandlar

(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)

1 st

Avokado

1 st

Citron

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3909 kJ
Energi (kcal)934 kcal
Fett57.6 g
varav mättat8.5 g
Kolhydrater71.3 g
varav socker12 g
Protein22.5 g
Salt2.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Koka pasta i 1–2 min, eller tills ”al dente”. Halvera citron.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. Rör ner en generös skvätt citronsaft och pestodressing.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Rosta mandlar
2

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta mandlar i 3–4 min, eller tills gyllene. Grovhacka.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och tärna i 2 cm stora bitar.

Halvera körsbärstomater. Skölj salladsmix.

Blanda sallad
3

Blanda salladsmix, körsbärstomater, avokado och olivolja i en stor skål.

Servera
4

Lägg upp sallad i skålar och toppa med tortelloni och mandlar.