Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 6 steg och portionerade ingredienser för 4 personer ingår. Char Sui är kinesisk barbecue, och i kväll frestar vi med fantastisk mat inspirerad av Sydostasien. Vi marinerar fläskfilé i asiatisk woksås och räkor i ingefärspasta och chili innan vi grillar dem till perfektion. Vi serverar kött och räkor med rostad potatis med sesamfrön och srirachamajo, en fräsch sallad med salladsmix, gurka, rödlök, äpple, asiatisk dressing och sesamfrön och grillad pak choi med jordnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
40 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
1 st
Pak choi
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
100 g
Salladsmix
1 st
Äpple
1 st
Gurka
½ st
Rödlök
40 g
Asiatisk dressing
(Innehåller Soja, Gluten, Vete, Sesam)
150 g
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
600 g
Fläskytterfilé
40 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
1000 g
Småpotatis
10 g
Ingefärspasta
250 g
Kungsräkor
(Innehåller Kräftdjur Kan innehålla Kräftdjur)
1 g
Chiliflakes
100 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
20 g
Sriracha
½ tsk
Salt (steg 1)
1 tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 4)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Värm grillen till 200 °C på medelvärme och pensla med lite olivolja.
Halvera potatis.
Blanda potatis, en skvätt olivolja, salt [1/2 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.
Placera potatis på 2 bakplåtar med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuk.
Lägg över till en grund tallrik och krydda med hälften av de rostade sesamfröna.
Under tiden, blanda asiatisk woksås och salt [1/2 tsk] i en medelstor skål.
Skär köttet i skivor (3 per person) på en separat skärbräda och krydda med salt [1/4 tsk]. Vänd köttet i marinaden och ställ åt sidan för att marinera.
Blanda räkor, ingefärspasta, olivolja [1 msk], chiliflakes och salt [1/2 tsk] i en medelstor skål och ställ åt sidan för att marinera.
Skölj salladsmix.
Skär gurka i halvmånar.
Skär rödlök i tunna skivor.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Blanda salladsmix, gurka, rödlök, äpple, asiatisk dressing, resterande sesamfrön och salt [1/4 tsk] i en stor skål.
Halvera pak choi och pensla med olivolja [1 msk]. Grilla på grillen i 2–3 min på varje sida, tills den har gyllene grillränder.
Under tiden, grovhacka jordnötter.
Lägg över pak choi på en tallrik och ringla över sojasås.
TIPS: Stek pak choi om du inte har en grill.
Grilla kött i 2–3 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Grilla räkor i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta.
Blanda majonnäs och srirachasås i en liten skål.
TIPS: 1) Stek kött och räkor om du inte har en grill. 2) Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten. 3) Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Toppa pak choi med jordnötter.
Lägg upp kött, räkor och potatis på tallrikar och servera med srirachamajonnäs, sallad och pak choi.