Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 2x3 steg och portionerade ingredienser för 2x2 personer ingår. I USA startas ofta dagen med en bagel, så i dag hämtar vi inspiration från det stora landet i väst och bjuder på en härlig amerikansk helgfrukost. Vi gratinerar våra bagels med goudaost och fyller dem med avokado, tomat och ägg som steks till perfektion med spenat och pesto. Dröm dig bort till tropiska länder med denna fantastiska smoothie, som garanterat ger dig en kickstart på dagen. Vi gör vår tropiska smoothie med mango, avokado, apelsin, ananas, kokosmjölk och yoghurt. Det räcker till 2 stora glas – perfekt om du vill förgylla morgonstunden för någon du tycker om.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Avokado
2 st
Tomat
60 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
2 st
Sesambagel
(Innehåller Korn, Gluten, Sesam, Vete)
30 g
Pesto, grön
(Innehåller Mjölk, Sulfiter)
100 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
2 st
Mango
1 st
Apelsin
1 burk
Ananasskivor
250 ml
Kokosmjölk
150 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
2 st
Ägg (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Dela på bagels.
Placera bagels med skärsidan upp på en plåt med bakplåtspapper och toppa med riven gouda.
Grädda i ugnen i 6–8 min, eller tills krispiga och gyllene.
Under tiden, halvera och kärna ur avokado [1 st]. Gröp ur med en sked, skär den i tunna skivor och krydda med en nypa salt.
Skär tomat i 1/2 cm tunna skivor.
Skölj spenat.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelvärme. Stek spenat, salt [1/2 tsk] och en nypa peppar i 1–2 min, tills spenat är mjuk. Gör två fördjupningar i spenat med en sked.
Fördela pesto [1/2 paket] i fördjupningarna och knäck sedan ett ägg [2 st] i båda. Krydda med en nypa salt.
Höj till medelhög värme och stek i 3–4 min, tills du är nöjd med äggens konsistens.
TIPS: Om du inte har ägg hoppar du bara över dem i receptet.
Fyll bagels med tomat och avokado och krydda med en nypa salt.
Toppa med spenat och ägg.
Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i bitar.
Halvera och kärna ur avokado [1 st]. Gröp ur den med en sked.
Ta upp ananasskivor och spara saften till senare.
Skala apelsin, ta bort de vita hinnorna och tärna den i bitar.
Tillsätt mango, ananas, avokado, apelsin, kokosmjölk och yoghurt till mixern.
Mixa i 1–2 min, eller tills smoothien har önskad konsistens.
TIPS: 1) Tillsätt ananassaft om du föredrar en sötare smoothie. 2) Tillsätt några isbitar när du mixar för en kallare och fylligare smoothie.
Servera smoothie i 2 glas.