Vegetarisk frukostbagel och smoothiekit
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk frukostbagel och smoothiekit

Vegetarisk frukostbagel och smoothiekit

2 x 2 portioner | frukost i två dagar

Snabba och smarriga recept som är perfekta för brunch i två dagar. Innehåller receptkort med 2 x 3 steg och portionerade ingredienser för två måltider för två personer. Få en superstart på dagen två morgnar i rad med våra lyxiga brunchrecept. Den här smarriga kombon består av rostade bagels med ägg och avokado och en tropisk smoothie med mango och kokos.

Taggar:
Ägg medföljer inte
Allergener:
Mjölk
Korn
Gluten
Sesam
Vete
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Avokado

100 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

2 st

Tomat

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

2 st

Sesambagel

(Innehåller Korn, Gluten, Sesam, Vete)

60 g

Pesto, grön

(Innehåller Mjölk, Sulfiter)

1 burk

Ananasskivor

180 ml

Kokosmjölk

1 st

Mango

1 st

Apelsin

60 g

Spenat

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

2 st

Ägg till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)7642 kJ
Energi (kcal)1826 kcal
Fett70.3 g
varav mättat32 g
Kolhydrater108 g
varav socker44.2 g
Protein39.6 g
Salt6.1 g

Instruktioner

Rosta bagels
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Dela på bagels.

Placera bagels med skärsidan upp på en plåt med bakplåtspapper och toppa med riven gouda.

Värm i ugnen i 6–8 min, eller tills krispiga och gyllene.

Under tiden, halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked, skär den i tunna skivor och krydda med en nypa salt.

Skär tomat i 1/2 cm tunna skivor.

Skölj spenat. 

Stek ägg
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelvärme. Stek spenat, salt och en nypa peppar i 1–2 min, tills spenat är mjuk. Gör två fördjupningar i spenat med en sked.

Fördela pesto i fördjupningarna och knäck sedan ett ägg i båda. Krydda med en nypa salt.

Höj till medelhög värme och stek i 3–4 min, tills du är nöjd med äggens konsistens.

TIPS: Om du inte har ägg hoppar du bara över dem i receptet. 

Servera bagel
3

Fyll bagels med tomat och avokado och krydda med en nypa salt.

Toppa med spenat och ägg.

Förbered frukt
4

Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i stora bitar.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked.

Skala apelsin, ta bort de vita hinnorna och tärna den i bitar.

Ta upp ananasskivor och spara saften till senare.

Mixa smoothie
5

Tillsätt mango, ananas, avokado, apelsin, kokosmjölk och yoghurt till mixern.

Mixa i 1–2 min, eller tills smoothien har önskad konsistens.

TIPS: 1) Tillsätt ananassaft om du föredrar en sötare smoothie. 2) Tillsätt några isbitar när du mixar för en kallare och fylligare smoothie.

Servera smoothie
6

Servera smoothie i 2 glas.