Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Patatas bravas är en populär spansk tapasrätt som består av rostad potatis med en kryddig sås. I kväll serverar vi dem med srirachamajonnäs och vitlöks- och chilistekta räkor. Perfekt som tillbehör eller förrätt!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Räkor
(Innehåller Kräftdjur)
1 st
Vitlöksklyfta
1 g
Chiliflakes
500 g
Potatis
1 portionspåse
Bladpersilja
100 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
20 g
Sriracha
½ tsk
Salt (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Finhacka persilja.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt räkor och krydda med salt [1/2 tsk] .
Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.
Tillsätt chili flakes, hälften av persilja och vitlök och stek i 1 ytterligare min, tills väldoftande. Ta av stekpannan från värme.
Blanda majonnäs och sriracha i en liten skål.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Servera räkor och potatis i separata skålar.
Toppa potatis med resterande persilja och servera med srirachamajonnäs.