Marockansk Buddha bowl på kikärtor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marockansk Buddha bowl på kikärtor

Marockansk Buddha bowl på kikärtor

med tahinidressing och za'atar-chips

I kväll hämtar vi inspiration från Marocko och lagar en färgglad kikärtsbowl med massor av härliga smaker och konsistenser. Vad sägs om fluffig couscous med smak av spiskummin och spröda, rostade kikärtor med vår egen kryddblandning, Saha-Ras? Eller krispiga tortillachips med za'atar och en sallad på spenat, tomat, gurka och mynta? Vi fulländar vår bowl med en tahinidressing, och så är middagen serverad.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Sesam
Gluten
Vete
Mjölk
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Kikärtor

25 g

Tahini

(Innehåller Sesam)

½ st

Citron

1 st

Gurka

1 st

Tomat

1 portionspåse

Mynta

1 st

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

4 g

Za'atar

(Innehåller Sesam)

4 g

Saha-Ras

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

2 g

Spiskummin, malen

20 g

Mandlar

(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)

100 g

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

2 msk

Vatten (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

2.5 dl

Vatten (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3614 kJ
Energi (kcal)864 kcal
Fett46.3 g
varav mättat8.3 g
Kolhydrater77.3 g
varav socker7 g
Protein25 g
Salt3.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Blanda tahinidressing
1

Värm ugnen till 220 °C/ 200 °C (varmluft).

Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

Blanda yoghurt, tahini, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], vatten [2 msk | 4 msk], en nypa peppar och en skvätt citronsaft i en skål och ställ åt sidan. 

Grovhacka tomat, mynta och gurka. 

Blanda grönsaker med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1 msk | 2 msk] i en skål och ställ åt sidan.

Skölj spenat.

Förbered za'atar-chips
2

Skär tortillas [1/2 paket, 2P] i 2 cm stora fyrkanter.

Blanda tortillachips med olivolja [1 msk | 2 msk] och za'atar [1/2 påse, 2P] i en skål.

Placera tortillachips i ett lager på en plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.

Rosta kikärtor
3

Häll av kikärtor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en generös skvätt olivolja, Saha-Ras, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 10–12 min, eller tills gyllene.

Koka couscous
4

Under tiden, grovhacka mandlar.

Hetta upp en medelstor kastrull på medelhög värme.

Rosta mandlar i 2–3 min, eller tills gyllene.

Tillsätt vatten [2 1/2 dl | 5 dl], spiskummin och salt [1/2 tsk | 1 tsk] och koka upp.

Rör i couscous och olivolja [1 msk | 2 msk].

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 5 min, eller tills allt vatten har absorberats.

Fluffa upp couscous med en gaffel.

Rosta za'atar-chips
5

När det återstår 5 min av kikärtornas tillagningstid, lägg tortillachips på plåten och rosta i 5–6 min, eller tills gyllene.

Vänd spenat med gurka och tomat precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp couscous, kikärtor, sallad och tortillachips på tallrikar.

Toppa med tahinidressing.