Marockansk-kryddad aubergine
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
 Marockansk-kryddad aubergine

Marockansk-kryddad aubergine

med rökig muhammara och örtbulgur

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Kvällens middag bjuder på en uppsjö av spännande smaker. Vi ugnsbakar aubergine med vår egen kryddblandning Saha-Ras och kokar bulgur som får sällskap av rostad paprika och lök, persilja och citron. Muhammara är en kryddig röra med ursprung i Syrien, och här lagar vi en variant på den med calabresepesto, valnötter och rökt paprikapulver att toppa med. En klick svalkande yoghurt blir ett perfekt komplement till den heta muhammaran och med varma pitabröd blir middagen komplett.

Taggar:
Stark
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Selleri
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Aubergine

2 st

Pitabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Rödlök

½ st

Citron

1 portionspåse

Bladpersilja

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

4 g

Saha-Ras

60 g

Calabresepesto

1 g

Chiliflakes

2 g

Rökt paprikapulver

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Paprika

20 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

2.5 dl

Vatten (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3024 kJ
Energi (kcal)723 kcal
Fett32.1 g
varav mättat8 g
Kolhydrater81.6 g
varav socker17.9 g
Protein17.8 g
Salt4.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Blanda olivolja [2 msk | 4 msk], Saha-Ras, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.

Skär paprika i 2 cm stora bitar.

Skär lök i 2 cm breda klyftor.

Halvera aubergine på längden.  

Rosta grönsaker
2

Skär diagonala snitt på insidan av aubergine, så att det bildas ett kryssmönster med 1 cm mellanrum.

Placera aubergine med skärsidan uppåt på ena sidan av en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Bre kryddolja på toppen.

Placera paprika och lök på andra sidan av plåten och blanda med olivolja, en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 20–30 min, tills mjuka.

Koka bulgur
3

Under tiden, koka upp en kastrull med vatten [21/2 dl | 41/2 dl].

Rör i bulgur, grönsaksbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och sänk till medellåg värme.

Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Gör muhammara
4

Under tiden, grovhacka valnötter.

Blanda rökt paprikapulver [1/2 paket, 2P], valnötter, calabresepesto och chili flakes i en liten skål och ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Värm pitabröd
5

När det återstår 4 min av grönsakernas tillagningstid, placera pitabröd direkt på gallret och baka i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

Grovhacka persilja.

Halvera citron [1/2 st, 2P].

Rör ner persilja, rostad paprika och lök, en skvätt citronsaft och en nypa salt i bulgur precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp bulgur i skålar.

Toppa med rostad aubergine, muhammara och yoghurt.

Servera med halverade pitabröd.