Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Kvällens middag bjuder på en uppsjö av spännande smaker. Vi ugnsbakar aubergine med vår egen kryddblandning Saha-Ras och kokar bulgur som får sällskap av rostad paprika och lök, persilja och citron. Muhammara är en kryddig röra med ursprung i Syrien, och här lagar vi en variant på den med calabresepesto, valnötter och rökt paprikapulver att toppa med. En klick svalkande yoghurt blir ett perfekt komplement till den heta muhammaran och med varma pitabröd blir middagen komplett.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Aubergine
2 st
Pitabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 st
Rödlök
½ st
Citron
1 portionspåse
Bladpersilja
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
4 g
Saha-Ras
60 g
Calabresepesto
1 g
Chiliflakes
2 g
Rökt paprikapulver
1 paket
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 st
Paprika
20 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
2 msk
Olivolja (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
2.5 dl
Vatten (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Blanda olivolja [2 msk | 4 msk], Saha-Ras, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.
Skär paprika i 2 cm stora bitar.
Skär lök i 2 cm breda klyftor.
Halvera aubergine på längden.
Skär diagonala snitt på insidan av aubergine, så att det bildas ett kryssmönster med 1 cm mellanrum.
Placera aubergine med skärsidan uppåt på ena sidan av en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Bre kryddolja på toppen.
Placera paprika och lök på andra sidan av plåten och blanda med olivolja, en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 20–30 min, tills mjuka.
Under tiden, koka upp en kastrull med vatten [21/2 dl | 41/2 dl].
Rör i bulgur, grönsaksbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och sänk till medellåg värme.
Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.
Under tiden, grovhacka valnötter.
Blanda rökt paprikapulver [1/2 paket, 2P], valnötter, calabresepesto och chili flakes i en liten skål och ställ åt sidan.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
När det återstår 4 min av grönsakernas tillagningstid, placera pitabröd direkt på gallret och baka i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.
Grovhacka persilja.
Halvera citron [1/2 st, 2P].
Rör ner persilja, rostad paprika och lök, en skvätt citronsaft och en nypa salt i bulgur precis innan servering.
Lägg upp bulgur i skålar.
Toppa med rostad aubergine, muhammara och yoghurt.
Servera med halverade pitabröd.