Tagine är en nordafrikansk maträtt med massor av kryddor. Vår marockanska version innehåller butternutpumpa, morot, lök, honung, kikärter och chili. Vi serverar vår tagine med couscous med persilja och mandlar, och toppar med salladsost.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½
Kikärtor
½
Butternutpumpa
1
Tomatpuré
1
Lök
4
Saha-Ras
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1
Chiliflakes
1
Citron
12.5
Honung
1
Bladpersilja
100
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
20
Mandlar
(Innehåller Nötter)
100
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Morot
1
Smör (steg 1)
4
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 4)
2.5
Vatten (steg 5)
½
Salt (steg 5)
1
Olivolja (steg 5)
Finhacka lök. Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en stor kastrull på medelvärme.
Stek lök med en nypa salt i 5 min, tills mjuk.
Tillsätt tomatpuré och Saha-ras och fräs i 30 sek.
Rör i chili flakes, grönsaksbuljong och vatten [4 dl | 8 dl], och koka upp.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Skala och dela butternutpumpa [1/2 st, 2P] på längden och gröp ur kärnorna. Tärna den i 2 cm stora bitar.
Skär morot (oskalad) i 1 cm halvmånar.
Lägg ner pumpa och morot i kastrullen när såsen kokar. Sjud under lock på medelvärme i 18-20 min, tills mjuka.
Finhacka persilja och mandlar.
Skölj kikärtor [1/2 paket, 2P] i en sil under kallt vatten.
Smula salladsost.
Skär citron i klyftor.
Rör i honung [1/2 paket, 2P] och kikärtor i kastrullen när det återstår 10 min av grönsakernas koktid. Sjud utan lock i 10 min, tills taginen har tjocknat.
Rör i citronjuice [2 msk | 4 msk] precis innan servering och krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.
Koka upp vatten [2½ dl | 5 dl] och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en medelstor kastrull.
Tillsätt couscous och olivolja [1 msk | 2 msk] och blanda väl. Ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel.
Rör i hälften av mandlar och hälften av persiljan, och smaka av med salt och peppar.
Lägg upp tagine i skålar och toppa den med salladsost.
Garnera med resterande persilja och mandlar.
Servera med couscous.