Baconlindade mozzarellafyllda köttbullar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Baconlindade mozzarellafyllda köttbullar

Baconlindade mozzarellafyllda köttbullar

med rostade rotfrukter och purjolökssås

Det är inte vilka köttbullar som helt som spelar huvudrollen i kvällens underbara middag – den här lyxversionen lindas nämligen med bacon OCH innehåller en mozzarellagömma! Vi serverar dessa godbitar med rostade rotfrukter, krispig äppelsallad och en härligt krämig purjolökssås.

Allergener:
Mjölk
Senap
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Morot

125 g

Bacon, skivor

1 st

Purjolök

1 paket

Mozzarella

(Innehåller Mjölk)

15 g

Senap

(Innehåller Senap)

10 g

Kycklingfond

250 g

Blandfärs

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

400 g

Småpotatis

60 g

Salladsmix

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

1

Ägg till köttbullar

¼ tsk

Salt till köttbullar

½ msk

Smör till purjolök

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5262 kJ
Energi (kcal)1258 kcal
Fett84.9 g
varav mättat46.4 g
Kolhydrater66.7 g
varav socker24.1 g
Protein56.6 g
Salt5.9 g

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Halvera potatis. Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.

Placera rotfrukter på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Forma köttbullar
2

Under tiden, häll av mozzarella och torka med hushållspapper. Skär i lika stora delar (3 per person).

Blanda färs, ägg, ströbröd och salt i en stor skål.

Forma färsen till platta biffar (3 per person) med fuktiga händer. Placera en bit mozzarella i mitten på varje biff och krama färsen till en köttbulle runt mozzarellan.

Linda en skiva bacon stramt om varje köttbulle och placera dem på en tallrik.

TIPS: Pressa ihop färsen ordentligt så att mozzarellan inte läcker ut.

Stek köttbullar
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek köttbullar i 12–14 min, eller tills brynta och genomstekta. Vänd då och då. Sänk till medelvärme när de är brynta.

VIKTIGT: Köttbullar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Laga sås
4

Halvera och skär purjolök i tunna skivor.

Hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelhög värme. Stek purjolök i 2–3 min, eller tills mjuk.

Tillsätt matlagningsgrädde, kycklingbuljong, senap och en nypa peppar. Sänk till medelvärme och sjud i 3–4 min, eller tills något tjocknat.

TIPS: Se till att skölja bort all jord och grus från purjolöken.

Blanda sallad
5

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Skölj salladsmix.

Lägg salladsmix, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Vänd runt precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp köttbullar, rotfrukter, sallad och sås på tallrikar.