Ryggbiff eller burgare? Ikväll behöver ni inte välja, vi ska nämligen laga medelhavs-inspirerad burgare på ryggbiff. Vi bygger våra burgare med kött, calabresepesto, och tomatsalsa med ost, basilika, rödlök och vitlök, och serverar dem med krispiga, hemmalagade pommes.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Angus ryggbiff
300
Potatis
½
Vitlöksklyfta
½
Rödlök
2
Tomat
1
Basilika
60
Calabresepesto
2
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
20
Italiensk hårdost, hyvlad
(Innehåller Mjölk)
1
Olivolja (steg 5)
¼
Salt (steg 5)
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt. Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar. Baka i 25-30 minuter, tills gyllene.
Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Finhacka rödlök [½ st, 2P]. Finhacka eller pressa vitlök [½ st, 2P]. Plocka basilikablad.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid. Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Låt köttet vila i ett foliepaket tills det ska serveras. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt.
Dela burgerbröd på mitten och värm dem på gallret i ugnen i 2-3 min, tills uppvärmt.
Blanda rödlök, tomat, vitlök, hyvlad ost, basilika, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [¼ tsk | ½ tsk] och en nypa peppari en liten skål.
Skär kött i tunna skivor. Bygg burgare med kött, calabresepesto, och tomatsalsa. Lägg upp burgare och pommes på tallrikar. Servera med resterande tomatsalsa och calabresepesto vid sidan av.