Ikväll slänger vi ihop god och lättlagad rätt med kikärtor i huvudrollen. Vi steker körsbärstomater, paprika och kikärtor, och tillsätter sen calebresepesto och grädde som ger en ljuvligt krämig sås. Vi serverar våra krämiga kikärtor med fluffigt ris och färsk basilika.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Kikärtor
125
Körsbärstomater
30
Calabresepesto
8
Vitlöksflörter
1
Lök
1
Vitlöksklyfta
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
1
Paprika
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1
Basilika
½
Citron
150
Långkornigt vitt ris
1
Olivolja (steg 3)
½
Salt (steg 5)
½
Salt (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, finhacka lök.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär citron [½ st, 2P] i klyftor.
Halvera körsbärstomater.
Tärna paprika i 2 cm stora bitar.
Grovhacka hälften av basilika, och spara resten till garnering.
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.
Stek lök i 4-5 min, tills mjuk.
Rör i körsbärstomater, paprika, vitlök, Vitlöksflörter och grönsaksbuljong, och stek i ytterligare 3-4 min.
Häll av och skölj kikärtor.
Rör kikärtor, calebresepesto [1/2 paket, 2P] och matlagningsgrädde i stekpannan.
Sjud på låg värme i 5-6 min, eller tills något tjocknat.
Precis innan servering, rör i hackad basilika, salt [1/2 tsk | 1 tsk], en skvätt citronsaft och en nypa svartpeppar.
Lägg upp ris i skålar och toppa med kikärtor.
Strö över basilikablad.