Medelhavs-inspirerade kikärtor i krämig sås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Medelhavs-inspirerade kikärtor i krämig sås

Medelhavs-inspirerade kikärtor i krämig sås

med långkornigt ris och stekta körsbärstomater

Ikväll slänger vi ihop god och lättlagad rätt med kikärtor i huvudrollen. Vi steker körsbärstomater, paprika och kikärtor, och tillsätter sen calebresepesto och grädde som ger en ljuvligt krämig sås. Vi serverar våra krämiga kikärtor med fluffigt ris och färsk basilika.

Taggar:
Vegetarisk
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Kikärtor

125

Körsbärstomater

30

Calabresepesto

8

Vitlöksflörter

1

Lök

1

Vitlöksklyfta

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1

Paprika

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1

Basilika

½

Citron

150

Långkornigt vitt ris

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 3)

½

Salt (steg 5)

½

Salt (steg 1)

3

Vatten (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)701 kcal
Energi (kJ)2931 kJ
Fett25.7 g
varav mättat10.5 g
Kolhydrater91.5 g
varav socker15.2 g
Protein17.5 g
Salt4.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris 
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka lök. 

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär citron [½ st, 2P] i klyftor.

Halvera körsbärstomater. 

Tärna paprika i 2 cm stora bitar. 

Grovhacka hälften av basilika, och spara resten till garnering. 

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek lök i 4-5 min, tills mjuk.

Rör i körsbärstomater, paprika, vitlök, Vitlöksflörter och grönsaksbuljong, och stek i ytterligare 3-4 min.

Tillsätt kikärtor
4

Häll av och skölj kikärtor.

Rör kikärtor, calebresepesto [1/2 paket, 2P] och matlagningsgrädde i stekpannan.

Sjud på låg värme i 5-6 min, eller tills något tjocknat.

Tillsätt basilika
5

Precis innan servering, rör i hackad basilika, salt [1/2 tsk | 1 tsk], en skvätt citronsaft och en nypa svartpeppar.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar och toppa med kikärtor.

Strö över basilikablad.