Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Ikväll drömmer vi oss bort till medelhavet i stor stil! Underbara vegobullar får perfekt smak av att kryddas med vår färdiga kryddblandning som vi kallar Medelhavets Pärla. Vi serverar våra vegobullar med stekta haricots verts och körsbärstomater och ett fantastisk spenat- och ostbröd. Och givetvis svänger vi också ihop en ljuvligt krämig tzatziki.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
160
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
25
Pankoströbröd
(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)
4
Medelhavets Pärla
1
Pizzadeg
(Innehåller Vete, Gluten)
150
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
30
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1
Gurka
150
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
150
Haricots verts
125
Körsbärstomater
2
Vitlöksklyfta
10
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
¼
Salt (steg 1)
2
Ägg (steg 2)
¼
Salt (steg 2)
1
Olivolja (steg 4)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Rulla upp pizzadeg och medföljande bakplåtspapper, och låt den vila på en varm plats tills steg 4.
Riv gurka grovt och pressa ur så mycket vätska som möjligt.
Riv eller pressa vitlök fint.
Blanda gurka, yoghurt, hälften av vitlöken, salt [1/4 tsk |1/2 tsk] och en nypa peppar i en skål. Ställ åt sidan tills servering.
Blanda vegofärs, Medelhavets Pärla, ägg [2 st | 4 st], panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.
Rulla färsen till vegobullar med fuktiga händer (4 per person) och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
TIPS: Färsen kommer att vara ganska våt, så var försiktig när du formar dem.
Skölj spenat och torka den med hushållspapper eller en kökshandduk. Hacka spenat sedan grovt.
Smula salladsost.
TIPS: Det är viktigt att torka spenat så det inte kommer vatten från den när den bakas.
Lägg över pizzadeg (på bakplåtspappret) på en ny plåt.
Strö över salladsost och spenat i mitten och vik sedan degen tredubbel. Ringla över olivolja [1 msk | 2 msk], och strö över sesamfrön och en nypa salt (använd havssalt om du har det).
Sätt in båda bakplåtarna i ugnen och grädda i 10-12 min, eller tills brödet är gyllene och vegobullarna och genomstekta.
Under tiden, ansa haricots verts. Halvera körsbärstomater.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek haricots verts och tomater i 2-3 min, tills haricots verts är möra och tomat mjuk.
Tillsätt resterande vitlök och stek i ytterligare 1 min. Krydda med en nypa salt och peppar.
Lägg upp vegobullar och stekta grönsaker på tallrikar.
Skär spenat- och ostbröd i trekanter (2 per person) och placera på tallrikarna.
Servera tzatziki i små skålar vid sidan av.