Denna underbara sallad är en mättande sallad som för tankarna till medelhavsmat. Grunden är couscous och en klassisk och god pestodressing. Salladsmix, gurka, morot och körsbärstomater bidrar med färg och struktur. Salladen toppas med pulled beans stekta i medelhavskryddor, och rostade pumpafrön.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Rödlök
1
Vitlöksklyfta
125
Körsbärstomater
100
Fullkornscouscous
4
Grönsaksbuljong
1
Pumpakärnor
1
Gurka
1
Morot
50
Krämig pestodressing
240
Pulled beans
(Innehåller Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)
2
Medelhavets Pärla
60
Salladsmix
2.5
Vatten (steg 2)
½
Salt (steg 2)
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Halvera körsbärstomater. Skiva rödlök tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Placera tomater och rödlök i en ugnsform. Blanda med vitlök, lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 10-15 min, eller tills de börjar att karamelliseras.
Koka upp vatten* [21/2 dl | 5 dl], grönsaksbuljong och salt* [½ tsk | 1 tsk] i en medelstor kastrull. Tillsätt couscous och blanda väl. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*. Ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel, och låt svalna.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta pumpafrön i 3-4 min, tills gyllene. Lägg över i en skål. Skala gurka och morot i långa strimlor och finhacka de sista bitarna. Skölj salladsmix. Blanda pestodressing och en skvätt vatten* i en liten skål tills konsistensen är flytande.
Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Tillsätt pulled beans, Medelhavets Pärla [½ paket, 2P] och en nypa salt* och peppar*. Stek i 3-4 min eller tills genomvarm. Blanda salladsmix, gurka, morot och hälften av pestodressingen i en stor skål.
Rör ner rostade grönsaker (även avrunnen saft från plåten) i kastrullen med couscous. Smaka av med salt* och peppar*.
Lägg upp couscous i skålar och toppa med pulled beans och pestosallad. Ringla över resterande pestodressing och strö över pumpafrön.