Medelhavsinspirerad pulled bean-sallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Medelhavsinspirerad pulled bean-sallad

Medelhavsinspirerad pulled bean-sallad

med rostade körsbärstomater och pestodressing

Denna underbara sallad är en mättande sallad som för tankarna till medelhavsmat. Grunden är couscous och en klassisk och god pestodressing. Salladsmix, gurka, morot och körsbärstomater bidrar med färg och struktur. Salladen toppas med pulled beans stekta i medelhavskryddor, och rostade pumpafrön.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Korn
Ägg
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Rödlök

1

Vitlöksklyfta

125

Körsbärstomater

100

Fullkornscouscous

4

Grönsaksbuljong

1

Pumpakärnor

1

Gurka

1

Morot

50

Krämig pestodressing

240

Pulled beans

(Innehåller Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)

2

Medelhavets Pärla

60

Salladsmix

Ingår inte i din leverans

2.5

Vatten (steg 2)

½

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)641 kcal
Energi (kJ)2680 kJ
Fett26.8 g
varav mättat3.1 g
Kolhydrater55.29 g
varav socker11.2 g
Protein40.5 g
Salt4.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Ugnsform
Kastrull

Instruktioner

Rosta körsbärstomater
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Halvera körsbärstomater. Skiva rödlök tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Placera tomater och rödlök i en ugnsform. Blanda med vitlök, lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 10-15 min, eller tills de börjar att karamelliseras.

Laga couscous
2

Koka upp vatten* [21/2 dl | 5 dl], grönsaksbuljong och salt* [½ tsk | 1 tsk] i en medelstor kastrull. Tillsätt couscous och blanda väl. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*. Ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel, och låt svalna.

Rosta pumpafrön
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta pumpafrön i 3-4 min, tills gyllene. Lägg över i en skål. Skala gurka och morot i långa strimlor och finhacka de sista bitarna. Skölj salladsmix. Blanda pestodressing och en skvätt vatten* i en liten skål tills konsistensen är flytande.

Stek pulled beans
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Tillsätt pulled beans, Medelhavets Pärla [½ paket, 2P] och en nypa salt* och peppar*. Stek i 3-4 min eller tills genomvarm. Blanda salladsmix, gurka, morot och hälften av pestodressingen i en stor skål.

Blanda couscous
5

Rör ner rostade grönsaker (även avrunnen saft från plåten) i kastrullen med couscous. Smaka av med salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp couscous i skålar och toppa med pulled beans och pestosallad. Ringla över resterande pestodressing och strö över pumpafrön.