Ikväll tar vi en kulinarisk resa till Grekland, och lagar fläskkött, som får den helt rätta, grekiska smaken av att stekas med vår färdiga kryddblandning, med det vackra namnet Medelhavets Pärla. Underbart tillbehör är en krispig couscoussallad, med tomat, gurka, rödlök och grekisk salladsost, som får sting av att blandas med en ljuvlig basilikadressing med massor av citron. Vi toppar med färsk basilika och yoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2
Tomat
100
Grekisk salladsost
1
Gurka
1
Basilika
300
Fläskkotlett hel
1
Citron
½
Rödlök
4
Medelhavets Pärla
100
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
4
Kycklingbuljong
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1
Olivolja (steg 4)
2.5
Vatten (steg 2)
Finhacka tomat och gurka. Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor. Skär citron i klyftor.
Koka upp vatten* [21/2 dl | 5 dl] och kycklingbuljong i en medelstor kastrull. Tillsätt couscous och en skvätt olivolja* och blanda väl. Ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.
Skär fläskkött i 3 cm strimlor. Blanda kött, Medelhavets Pärla, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor skål, och ställ åt sidan. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kött och stek i 3-4 min, eller tills genomstekt.
Finhacka basilika. Blanda tomat, gurka, rödlök, smulad grekisk salladsost, en skvätt olivolja* och en nypa peppar* i en stor skål. Blanda basilika (spara lite till garnering), olivolja* [1 msk | 2 msk], en generös skvätt citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en liten skål.
Fluffa upp färdiglagad couscous med en gaffel, och rör i den i stora skålen med grönsaker. Rör sedan i basilikadressing. Smaka av med salt* och peppar*.
Lägg upp couscoussallad i skålar. Toppa med kött och resterande basilika. Ringla över yoghurt.