Mellanösternsk kikärtsgryta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mellanösternsk kikärtsgryta

Mellanösternsk kikärtsgryta

med morotscouscous och hackade mandlar

Finns det något bättre en kylig vårkväll än en mustig gryta? Ikväll frestar vi med en mellanösternsk kikärtsgryta med zucchini, vitlök, spenat, yoghurt, och vår underbara kryddblandning Saha-ras. Spännande tillbehör är hackade mandlar, mynta, chili och morotscouscous med tranbär.

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Allergener:
Nötter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Morot

100

Fullkornscouscous

2

Vitlöksklyfta

½

Zucchini

1

Mynta

1

Kikärtor

4

Saha-Ras

1

Krossade tomater, vitlök & lök

4

Grönsaksbuljong

20

Mandlar

(Innehåller Nötter)

20

Tranbär

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

2.5

Vatten (steg 1)

¼

Salt (steg 1)

½

Salt (steg 3)

1

Olivolja (steg 3)

½

Socker (steg 4)

½

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)664 kcal
Energi (kJ)2778 kJ
Fett22.15 g
varav mättat4.8 g
Kolhydrater83.09 g
varav socker30.3 g
Protein24.19 g
Salt6 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Laga couscous
1

Riv morot (oskalad) grovt. Koka upp vatten* [2½ dl | 5 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en kastrull. Tillsätt couscous och morot och blanda väl. Tillsätt eventuellt även en skvätt olivolja*. Ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel.

Förbered råvaror
2

Finhacka eller pressa vitlök. Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar. Skölj kidneybönor under kallt vatten. Plocka och skiva myntablad tunt. Skölj spenat.

Stek zucchini & kikärtor
3

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på hög värme. Tillsätt zucchini och salt* [½ tsk | 1 tsk]. Stek tills zucchinin har fått färg, 3-4 min. Tillsätt kikärtor, Saha-ras och vitlök och fräs tills väldoftande, 30 sek.

Koka gryta
4

Sänk till medelvärme och rör i krossade tomater, grönsaksbuljong, socker* [½ tsk | 1 tsk] och vatten* [½ dl | 1 dl]. Sjud tills såsen har tjocknat något, 2-4 min. Tillsätt spenat, yoghurt [1 msk | 2 msk] och eventuellt även en klick smör*. Rör om tills spenat har mjuknat, 1 min. Smaka av med salt* och peppar*.

Tillsätt tranbär
5

Grovhacka mandlar. Blanda tranbär med färdig couscous.

Servera
6

Lägg upp morotscouscous i skålar och skeda över kikärtsgryta. Toppa med resterande yoghurt och strö över mandlar, mynta och en nypa chili flakes.