Finns det något bättre en kylig vårkväll än en mustig gryta? Ikväll frestar vi med en mellanösternsk kikärtsgryta med zucchini, vitlök, spenat, yoghurt, och vår underbara kryddblandning Saha-ras. Spännande tillbehör är hackade mandlar, mynta, chili och morotscouscous med tranbär.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Morot
100
Fullkornscouscous
2
Vitlöksklyfta
½
Zucchini
1
Mynta
1
Kikärtor
4
Saha-Ras
1
Krossade tomater, vitlök & lök
4
Grönsaksbuljong
20
Mandlar
(Innehåller Nötter)
20
Tranbär
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1
Chiliflakes
2.5
Vatten (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
½
Salt (steg 3)
1
Olivolja (steg 3)
½
Socker (steg 4)
½
Vatten (steg 4)
Riv morot (oskalad) grovt. Koka upp vatten* [2½ dl | 5 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en kastrull. Tillsätt couscous och morot och blanda väl. Tillsätt eventuellt även en skvätt olivolja*. Ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel.
Finhacka eller pressa vitlök. Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar. Skölj kidneybönor under kallt vatten. Plocka och skiva myntablad tunt. Skölj spenat.
Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på hög värme. Tillsätt zucchini och salt* [½ tsk | 1 tsk]. Stek tills zucchinin har fått färg, 3-4 min. Tillsätt kikärtor, Saha-ras och vitlök och fräs tills väldoftande, 30 sek.
Sänk till medelvärme och rör i krossade tomater, grönsaksbuljong, socker* [½ tsk | 1 tsk] och vatten* [½ dl | 1 dl]. Sjud tills såsen har tjocknat något, 2-4 min. Tillsätt spenat, yoghurt [1 msk | 2 msk] och eventuellt även en klick smör*. Rör om tills spenat har mjuknat, 1 min. Smaka av med salt* och peppar*.
Grovhacka mandlar. Blanda tranbär med färdig couscous.
Lägg upp morotscouscous i skålar och skeda över kikärtsgryta. Toppa med resterande yoghurt och strö över mandlar, mynta och en nypa chili flakes.