Mellanösternsk sallad på rostade grönsaker
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mellanösternsk sallad på rostade grönsaker

Mellanösternsk sallad på rostade grönsaker

med granatäpple och pistagenötter

I dag gör vi en god sallad med smaker från Mellanöstern. Vi börjar med att rosta potatis och morot kryddad med vår kryddblandning Saha-Ras och blandar sedan med spenat och tomat. Vi toppar med smulad salladsost, granatäpple, pistagenötter och en klick yoghurtdressing med vitlök, tahini och citronsaft.

Allergener:
Mjölk
Sesam
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

2 st

Morot

4 g

Saha-Ras

½ st

Granatäpple

60 g

Spenat

1 st

Tomat

100 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

25 g

Tahini

(Innehåller Sesam)

1 st

Citron

1 st

Vitlöksklyfta

15 g

Pistagenötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Vatten till dressing

½ tsk

Socker till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2565 kJ
Energi (kcal)613 kcal
Fett26.5 g
varav mättat11.2 g
Kolhydrater72.4 g
varav socker23.1 g
Protein21.9 g
Salt3.6 g

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes.

Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.

Placera grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Saha-Ras, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered granatäpple
2

Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar.

Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna.

Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.

TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!

Förbered råvaror
3

Grovhacka tomat.

Skölj spenat.

Placera påsen med pistagenötter på en plan yta. Krossa dem sedan genom att banka dem med botten av en stekpanna.

Gör dressing
4

Finhacka eller pressa vitlök.

Halvera citron.

Blanda vitlök, tahini, vatten, en skvätt citronsaft, yoghurt, socker, salt och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Förbered ost
5

Smula salladsost.

Servera
6

Lägg upp potatis, morot, spenat och tomat i skålar.

Toppa med smulad salladsost, granatäpple, pistagenötter och en klick yoghurtdressing.