Barbacoa är en mexikansk maträtt, som inte ska blandas ihop med barbecue. När du lagar barbacoa i Mexico lagar du nämligen välkryddad pulled beef. Vi kryddar vår pulled beef med rökt paprika, och serverar den i tacos tillsammans med avokadosalsa med med tomat och lime, och picklad rödlök. Spännande tillbehör är bacon- och jalapeñotoppad klyftpotatis.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
8 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
300 g
Pulled beef
1 st
Rödlök
1 st
Avokado
1 st
Lime
1 portionspåse
Koriander
20 g
Sriracha
4 g
Rökt paprikapulver
500 g
Potatis
1 st
Jalapeno
70 g
Bacon, tärnad
2 st
Tomat
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
½ tsk
Socker (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär (oskalad) potatis i klyftor och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.
Skär lime i klyftor. Pressa limejuice från en limehalva i en liten skål.
Rör i socker [1/2 tsk | 1 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och lök. Ställ åt sidan.
Kärna ur och finhacka jalapeno.
Strö bacon [½ paket, 2P] och jalapeno över potatis, när det återstår 10 min av klyftpotatisens tillagningstid.
Sätt tillbaka plåten i ugnen och fortsätt rosta resterade tillsagningstid, eller tills bacon är gyllene.
TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Placera kött, sky från förpackningen och rökt paprikapulver i en kastrull med lock.
Hetta upp kastrullen på medelvärme och låt sjuda under lock i 10-12 min.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked, och tärna i 2 cm stora bitar.
Tärna tomat i 2 cm stora bitar.
Blanda avokado, tomat och limejuice från andra halvan i en skål. Krydda med salt och peppar. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.
Under tiden, finhacka koriander.
Använd 2 gafflar för att riva i köttet tills det är helt strimlat.
Rör sriracha i kastrullen med pulled beef, och se till att köttet är täckt.
TIPS: Sriracha är starkt, så tillsätt lite i taget.
Fyll tortillas med pulled beef, avokadosalsa och picklad rödlök.
Garnera med koriander.
Servera med bacon- och jalapenotoppad klyftpotatis och en klick majonnäs.