Fläskkotlett blir extra mör och saftig om den först bryns i stekpannan och sedan tillagas i ugnen. I kväll kryddar vi vårt kött med vår egen Tex-Mex-kryddblandning och serverar det med enchiladasås. Vi ugnsrostar också potatis, lök och majs med cajunkryddor och vänder dem med färsk spenat när de blivit gyllene och spröda. Vi serverar vår mexikanskinspirerade middag med en klick majonnäs och strör över hackad gräslök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Fläskkotlett hel
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
100 g
Enchiladasås
30 g
Spenat
500 g
Potatis
1 burk
Majs
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
5 g
Tex-Mex
1 st
Rödlök
1 portionspåse
Gräslök
½ tsk
Salt till grönsaker
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Vatten till sås
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.
Skär lök i 2 cm breda klyftor.
Placera potatis och lök på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Torka kött med hushållspapper och krydda med Tex-Mex på alla sidor.
Tillsätt kött till pannan och krydda med salt. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.
Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 18–20 min.
Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills servering.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, häll av majs.
Skölj spenat.
Grovhacka gräslök.
När det återstår 5 min av potatisens tillagningstid, placera majs på plåten och rosta resterande tid.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och sjud enchiladasås och vatten i 1–2 min, eller tills genomvarmt.
Vänd färdigrostade grönsaker och majs med spenat på plåten.
Skär kött i 3 skivor per person.
Lägg upp grönsaker och kött på tallrikar och toppa kött med enchiladasås.
Garnera med gräslök och servera med en klick majonnäs.