Mexikansk nachopanerad torsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikansk nachopanerad torsk

Mexikansk nachopanerad torsk

med majs- och potatispytt

Tortillachips passar inte bara till fredagstacosen – de kan också användas i en riktigt krispig och god panering, som i kvällens recept med mexikanska smaker. Vi steker texmexkryddad, nachopanerad torsk gyllene och ugnsrostar samtidigt potatis och majs som får sällskap av färsk spenat och cajunkryddor. En syrlig limedressing med krämig gräddfil gör middagen komplett.

Allergener:
Fisk
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Torsk

(Innehåller Fisk)

1 st

Lime

37.5 g

Tortillachips

(Kan innehålla Mjölk)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

30 g

Spenat

500 g

Potatis

1 burk

Majs

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

5 g

Tex-Mex

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till fisk

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2660 kJ
Energi (kcal)636 kcal
Fett15.4 g
varav mättat4.7 g
Kolhydrater83.1 g
varav socker9.3 g
Protein38 g
Salt4.2 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Blanda limedressing
2

Halvera lime.

Blanda gräddfil, limesaft och en nypa salt och peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Förbered grönsaker
3

Skölj spenat.

Häll av majs.

Panera fisk
4

Under tiden, krossa tortillachips till små bitar i påsen med en kötthammare eller kavel.

Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik.

Blanda krossade tortillachips och Tex-Mex i en tredje djup tallrik.

Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt. Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och till sist tortillachips.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk istället.

Stek fisk
5

Tillsätt majs på plåten och vänd runt när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid. Rosta resterande tid.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek fisk i 3–4 min per sida eller tills gyllene och genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt.

Vänd spenat med potatis på plåten precis innan servering.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp fisk, potatis och grönsaker på tallrikar.

Servera med limedressing.